23 NİSAN’IN İLK TÖRENİ ORADA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

23 NİSAN'IN İLK TÖRENİ ORADA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

23 NİSAN'IN İLK TÖRENİ ORADA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

23 Nisan 2017 - 11:07

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de devlet erkanının katılımıyla tören düzenlendi. Törenler sırasında yoğun kar sürprizi yaşandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılışının 97’nci yılında kutlanıyor. Devlet erkanı da bu tören için Anıtkabir'e çıktı. İlk tören Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki çocukların Anıtkabir ziyareti ile başladı. Daha sonra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda milletvekilinin bulunduğu devlet erkanı Aslanlı Yoldan yürüyerek Anıtkabir önüne geldi. Bu sırada yağmur, kara çevirerek soğuk hava etkisini arttırdı. Atatürk'ün mozelesi önünde saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı'nı okuyan devlet erkanı, mozeleye çelenk bıraktıktan sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Aydın "Türkiye Büyük millet Meclisinin ilk Başkanı Aziz Atatürk, devletimizin yeniden bağımsız olmasının, milletimizin hürriyetine kavuşmasının karargahı görevini üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi bu yıl 97. yılına girmiş bulunmaktadır. Sevinçliyiz, gururluyuz. Haçlı ittifakının saldırılarına boyun eğmeden, istiklale olan inancınızı bir an olsun kaybetmeden milletimizin istikbalinde liderlik görevini üstlendiniz. Milletimiz emperyalist işgale karşı sizin komutanızda verdiği eşsiz mücadele ile nesiller boyu övünçle anlatılacak büyük bir destan yazdı. Hür ve bağımsız bir şekilde yaşadığımız bir ülkeye kavuşmamızda yaptığınız hizmeti dünya durdukça hep hatırlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26. dönem üyeleri olarak hedefimiz devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar kalmasına hizmet etmektir. Kurucusu olduğunuz Meclisimiz mirasınızı güçlendirerek geliştirecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz dayanışma içinde daha güzel yarınlar için çalışmalarını sürdürecektir. Emanetiniz ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun” mesajını Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdı. Mesajın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. 

MHP LİDERİ BAHÇELİ FOTOĞRAFA GİRMEDİ

Törene katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli, mozeleye çelenk bırakılırken arka sıralarda durdu. Fotoğraf karesine girmeyen Bahçeli, buradaki törenin ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu Misak-ı Milli Kulesi'ne yan yana yürürken arkada kaldı.Resmi törenlerin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.  Referandum sonrası ilk kez liderler bir törende yan yana gelip tokalaştı. 

ANKARA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI SÜRPRİZİ!

Ankara'daki yoğun kar yağışı, Anıtkabir'deki törenlerin yapılacağı saatlere denk gelince özellikle tören için alana gelen çocuklar içeri alınarak soğuk hava koşullarından korundu. 
İLK TÖREN İSMET YILMAZ VE BERABERİNDEKİ ÇOCUKLARLA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha Misakı Milli Kulesine geçen Yılmaz, Anıtkabir özel defterine şu ifadeleri yazdı:"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 97. kuruluş yıl dönümünü kutlamak ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu paylaşmak üzere çocuklarla birlikte huzurunuzdayız. Bugünün çocuklarının yarınlarımızı inşa edecek nesillerimiz olduğu bilinciyle geleceğimiz olan evlatlarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere açık, çağına yön verecek bilgi ve beceriye sahip, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklara armağan ettiğiniz ve hakimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla kutluyoruz. Ülkemizin milli egemenliğinin ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve temsil ettiği tüm değerlerini nesilden nesile gururla aktaracağız. Ruhun şad olsun."

MECLİS'TEKİ TÖRENLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü dolayısıyla Meclisteki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.Törende, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay, TBMM İdare amirleri Erkan Haberal ve Ahmet Gündoğdu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile milletvekilleri, TBMM idari personeli katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x