5 MİLYONLUK VURGUN YAPAN HIRSIZ SINIR KAPISINDA YAKALANDI

5 MİLYONLUK VURGUN YAPAN HIRSIZ SINIR KAPISINDA YAKALANDI

27 Haziran 2016 - 08:38

Marmaris'te çalıştığı kuyumcudan 5 milyonluk altın ve pırlanta çalan hırsız, Gürcistan'a geçmek isterken yakalandı.

 

Marmaris'e bağlı Tepe Mahallesi Merzifonlu pasajında bir kuyumcuda tezgahtar olarak çalışan C.İ.’nin, 16 Nisan 2016 tarihinde işyerinden 3.5 milyonluk altın ile 1,5 milyon değerinde pırlantaları alarak kiraladığı otomobille İstanbul’a kaçtığı tespit edildi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri zanlının yakalanması için çalışma başlattı. C.İ.’nin kullandığı kiralık otomobilin araç takip sistemini inceleyen polis, İstanbul’da bir havalimanında olduğunu tespit etti. Ancak C.İ., izini kaybettirmeyi başardı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Marmaris Emniyet Müdürlüğü soygunu aydınlatmak amacıyla özel bir ekip kurup İstanbul’a gönderdi. İstanbul’daki ekiplerle ortak çalışma yapan Marmaris polisi, on günlük incelemede C.İ.’nin izine rastlayamadı. İstanbul’daki çalışmalardan sonuç alamayan polis teknik takip başlatarak C.İ.’nin Marmaris’te yaşayan tüm akrabalarının ifadesine başvurdu. Yapılan teknik takipte zanlının kuzeni U.T. ile telefonla irtibatta olduğu belirlendi.

5 milyonluk vurgun yapan hırsız sınır kapısında yakalandı

SINIR KAPISINDA YAKALANDI

Türkiye-Gürcistan Sarp Sınır Kapısı’na yakın bir noktada zanlının cep telefonu sinyalleri tespit edildi. Geçen hafta içinde öğleden sonra Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne gelen bir telefonla kuyumcu soygununu yaptığı iddia edilen C.İ.’nin Türkiye-Gürcistan arasındaki Sarp sınırında işlemleri sırasında sahte pasaportla geçmeye çalışırken yakalandığı bildirildi. C.İ., polis nezaretinde uçakla Bodrum’a getirildi. Marmaris’ten asayiş ekipleri Bodrum ilçesine gitti. Polis, C.İ.’yi teslim alarak karayolu ile Marmaris’e getirdi. C.İ.’ye yardım ettiği ileri sürülen kuzeni U.T. Marmaris’te evinde yakalanarak gözaltına alındı.

ALTINLARI MESİRE YERİNE GÖMDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

C.İ., polisteki ifadesinde mücevheratları İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bir mesire yerindeki alana gömdüğünü itiraf etti. Marmaris’ten İstanbul’a giden polis, mücevheratları gömülü olduğu alanda buldu. Ele geçirilen ziynet eşyaları kuyumcu Ahmet Malik’e teslim edildi. Gazetecilere açıklama yapan kuyumcu Ahmet Malik, “Marmaris polisi büyük özveri ile çalınan ziynet eşyalarımı ve şüphelileri buldu. Kaybımızın bir kısmını geri aldık. Diğerlerinin bulunması için de çalışmalar devam ediyor. Polisimize teşekkür ederim” dedi.

5 milyonluk vurgun yapan hırsız sınır kapısında yakalandı

"PİŞMANIM" DEDİ

Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde ifadesi tamamlanan kuyumcu çalışanı C.İ. ve kuzeni U.T. adliyeye çıkartıldı. C.İ., bir gazetecinin "Soygun yaptığınıza pişman mısınız" sorusuna "Pişmanım" cevabını verdi.

5 milyonluk vurgun yapan hırsız sınır kapısında yakalandı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x