85. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI’NDAN GELİŞMELER…

85. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI’NDAN GELİŞMELER…

29 Ağustos 2016 - 22:50

85. İzmir Enternasyonal Fuarı'na (İEF) katılan Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Cape Town Belediye Başkanı Patricia de Lille ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odasını (İTO) ve Ege Bölgesi Sanayi Odasını (EBSO) ziyaret etti.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir araya gelen Lille, İzmir'in güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "İzmir'de yatırım olanaklarını görmeleri için kalabalık bir işadamı heyeti ile geldik." dedi.

Demirtaş da Afrika'nın üçüncü bin yılın yükselen kıtası olduğunu ifade ederek, "Afrika kıtasının en büyük ekonomik gücü olan Güney Afrika ile ticaretimizi geliştirmek zorundayız. Şu anda Güney Afrika ile iş ilişkilerimiz istenilen düzeyde değil. Aramızdaki ticaretin boyutu 1 milyar doları dahi bulmuyor. Oysa Güney Afrika G 20 üyesi, ekonomisi güçlü bir ülke. Çok zengin yeraltı kaynakları olan bir ülke. Özellikle altın konusunda dünyanın önemli rezervlerine sahip ama aynı zamanda sanayisi de güçlü. Afrika sanayisinin neredeyse yarısından fazlası Güney Afrika'da yer alıyor. Bu nedenle mutlaka iş adamlarımızı bir araya getirerek ticari ilişkilerimizi arttırmalıyız." diye konuştu.

İzmir ve Cape Town'un kardeş şehir olmasının ilişkilerin gelişimine katkı sağlayacağını aktaran Demirtaş, Cape Town ile İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında teknoloji konusunda işbirliği yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra EBSO'ya geçerek Oda Başkanı Ender Yorgancılar ile görüşen Güney Afrikalı heyet, Yorgancılar'dan bölgenin sanayi ürünleri, yatırım teşvikleri, avantajları ve potansiyelleri hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x