9 YIL BOYUNCA HAMİLEYDİM

9 YIL BOYUNCA HAMİLEYDİM

26 Ağustos 2016 - 21:50

Beryl Romaine, rahim fibroidlerinden muzdarip milyonlarca kadından sadece birisi. 32 yaşında ortaya çıkan fibroidler Beryl'in hayatını bir kabusa çevirdi.

 

Şiş karnı ve ayak bileklerini gören herkes Beryl Romaine'in hamile olduğunu düşünüyordu. Toplu taşımada hamile olduğu için yer verip doğuma ne kadar kaldığını soruyorlardı. Ancak Beryl'in karnında büyüyen şey bir bebek değil, rahmindeki fibroiddi.

32 YAŞINDAYKEN KARNI BÜYÜMEYE BAŞLADI

Daily Mail'de yayınlanan habere göre evlenip çocuk sahibi olma hayalini ve özgüvenini kaybeden Beryl, rahim fibroidlerinden muzdarip milyonlarca kadından sadece biri. 3 kadından birinde görülen rahim fibroidleri genellikle 30-50 yaş aralığındaki kadınlarda görülüyor.

 

 

 

32 yaşındayken karnı büyümeye başlayan Beryl, doktora gittiğinde fibroidleri olduğunu öğrenince yıkıldı. Kurtulmak için rahmini aldırması gereken Beryl, bir daha çocuk sahibi olamayacaktı. Üstelik o dönemde nişanlıydı. Durumu nişanlısına anlatınca evlenmekten vazgeçtiler.

KARİYER PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

Beryl'in evlilik hayallerinden sonra kariyer hedefleri de suya düştü. Gazetecilik yapmak isteyen kadın, kocaman bir karınla dünyayı dolaşıp insanlarla röportaj yapamayacağını düşündü. Bunun yerine bütün gün ofiste oturup kimseye görünmeyeceği bir kariyer seçti.
Şu anda 50 yaşında olan Beryl, aldığı radikal kararı şu sözlerle anlattı: "9 yıl boyunca hamileydim. Hala hayatta olduğum için mutluydum ancak o kocaman karnımdan kurtulup rahatlamak istiyordum. Çocuğumun olup olmaması artık umrumda değildi."

ANNENİZDE VARSA OLASILIK YÜKSEK

Rahim fibroidlerinin sebepleri tam olarak bilinmemekle beraber kadının üretken olduğu yaşlarda en yüksek seviyede olan östrojen ve progesteron hormonlarıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Dr. Isaac Manyonda'ya göre, annenizde rahim fibroidleri varsa sizde de olma olasılığı yüksek.

Menopozdan sonra fibroidler genellikle küçülüyor ya da semptomları hafifliyor. Fibroid semptomları arasında aşırı adet kanaması ve sancısı, sık sık tuvalete gitme ihtiyacı yer alıyor. Genellikle fibroidlerden kurtulmak için anne olma ihtimalini yok eden rahim alma ameliyatı yapılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x