ABD BEYZBOL TAKIMI HAREKETİYLE AYAKTA ALKIŞI HAKETTİ...

ABD BEYZBOL TAKIMI HAREKETİYLE AYAKTA ALKIŞI HAKETTİ...

30 Haziran 2016 - 11:05

ABD beyzbol takımı Texas Rangers, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı nedeniyle maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ABD Beyzbol Takımı, İstanbul Saldırısı Sonrasında Saygı Duruşunda Bulundu, System.String[]

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında UEFA'nın EURO 2016'da saygı duruşunda bulunulmayacağını söylemesi tepki çekerken, ABD beyzbol takımı Texas Rangers yaptığı jestle dikkat çekti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırı sonrası onlarca sivil hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Tüm Türkiye'nin yasa boğulduğu olay sonrası UEFA'ya başvuran yetkililer, EURO 2016 maçları öncesi saygı duruşunda bulunulmasını talep etmişti.

UEFA REDDETMİŞTİ

Ancak UEFA'dan hiç beklenmedik bir cevap geldi. UEFA, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle EURO 2016'da saygı duruşu yapılamayacağını yetkililere iletti. Öğrenilen bilgiye göre 'Sadece ev sahibi ve katılımcı ülkelerde futbolu direkt etkileyen olayların yaşanması durumunda maçlardan önce saygı duruşu yapılacağı' gerekçesiyle Türkiye'nin talebi reddedildi.

ABD'DEN SAYGI DURUŞU GELDİ

Üyesi olduğumuz UEFA'dan böyle bir cevap almanın şokunu yaşayan Türkiye, ABD'den gelen jestle duygulandı. American Beyzbol Ligi'nde New York Yankees ile deplasmanda oynadığı maç öncesi Atatürk Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenleri anan ve bir dakika saygı duruşunda bulunan Texas Rangers takımı, alkışları topladı.

NELER YAŞANMIŞTI?

İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde 28 Haziran akşam saat 22.00 sıralarında kontrol noktalarında eş zamanlı terörist saldırı gerçekleşti. Kontrol noklarına yakın bir yere kadar girmeye başaran 3 canlı bomba önce çantalarından çıkardıkları kalaşnikoflarla etrafa ateş açtı.

Havalimanı'nda görevli polislerin anında karşılık vermesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü. Birkaç dakika süren çatışmanın ardından canlı bombalar kendilerini infilak ettirmeye başladı. Atatürk Havalimanı'nda silahlardan çıkan kurşunlar ve sonrasında patlatılan bombalar yüzünden 3 canlı bombanın dışında onlarca sivil hayatını kaybetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x