ANDROİD APPLE’IN İZİNDEN GİDECEK!

ANDROİD APPLE'IN İZİNDEN GİDECEK!

ANDROİD APPLE'IN İZİNDEN GİDECEK!

12 Ekim 2017 - 21:10


Akıllı cep telefonu üreticileri bu senenin çoğunu parmak izi algılayıcısını camın altına nasıl koyacaklarını keşfetmeye çalışarak geçirdiler ve sonuçta pek başarılı olamadılar. Önümüzdeki sene en çok göreceğimiz teknoloji, Apple'ın Face ID sistemine benzer gelişmiş yüz tanıma olabilir.

Bunu söyleyen kişi, bilinen endüstri analistlerinden, KGI Securities'ten Ming-Chi Kuo. Onun söylediğine göre, Android üreticileri geride kalmak istemeyecek ve büyük ihtimalle 2018 ve sonrasında Apple'ın iPhone X'ine kendi gelişmiş yüz tanıma teknolojileriyle karşılık verecekler.

Kuo, tüketicilerin 3D yüz tarama özelliğini kayda değer bir gelişme olarak gördüğünü ve bu yüzden bu özelliği telefonlarına uygulayanların satışlarda avantaj sağlayacağını söylüyor. Dahası yüz tarama, artırılmış gerçeklik için de daha fazla imkanın kapısını aralıyor (yüzünüz için çılgın Snapchat lensleri gibi).

Animoji'yi unutmayın

AppleInsider'daki haberdeki Kuo'nun açıklaması şöyle: "3D algılama sadece güvenlik uygulamaları için yüz tarama yapmıyor, Apple'ın Animoji'sindeki gibi eğlenceli ifadeler yapmayı da mümkün kılıyor, hatta daha da önemlisi, AR gelişimine katkıda bulunuyor."

Tüm bunlar bir yana, camın altından çalışan parmak izi algılayıcıları yapımı da tamamen durdurulmayacak, Kuo, Samsung'un önümüzdeki yaza kadar Galaxy Note 9 için işe yarayan bir şeyler geliştirmeye çalıştığını söylüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x