ASKERİ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ ÇOCUKLARIN KANDIRILDIĞINI...

ASKERİ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ ÇOCUKLARIN KANDIRILDIĞINI SÖYLEDİ

25 Temmuz 2016 - 14:12

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy Polis Merkezi çevresinde gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri, çocuklarının kandırıldığını söyledi. Askeri Öğrencilerin Aileleri Çocuklarının Kandırıldığını Söyledi,  İstanbul'da 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında Çengelköy Polis Merkezi çevresinde yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri, "Kokteyl var diye çocuklarımızı okula çağırdılar. Daha sonra da tatbikat var diye çocuklarımızı kandırdılar" dedi.

CEZAEVİ ÖNÜNDEKİ BEKLEYİŞLERİ SÜRÜYOR

Maltepe Cezaevi önünde bekleyişini sürdüren aileler, çocuklarının kandırıldıklarını söyledi. Açıklama yapan öğrenci velisi Sabit Çayır, "Biz çocuklarımızı vatana ihanet etsin, darbe yapsın diye göndermedik. Kime teslim ettik, devlete. Sonuç, darbeciyiz. Yok böyle bir şey. Sizden ricamız da biz vatan haini değiliz. Gerekirse bir ay yatarız, iki ay yatarız, bir bedel ödenecekse öderiz, ödemeye de razıyız. Ama bizim çocuklarımız vatan haini değil, darbeci de değil. Yaşın yanında kuruyu da yakmayın lütfen" şeklinde konuştu. "

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK NE DARBESİ YAPAR"

Vatandaşlara da seslenen Çayır, "Ben halkımızdan rica ediyorum. Bize herkes darbeci gözüyle bakıyor, değiliz arkadaşlar. Buradaki polis neyse benim çocuğum da aynı. Ben Sarıgazi'den çıkmasaydım durum belki farklı olacaktı. Tankların önüne yattı buradaki ailelerin çoğu, diğer yarısı da dışarıdaydı. Bakarken suçlu ile suçsuzu ayıralım. 14 yaşındaki çocuk ne darbesi yapar. Tanımını bilmeyen çocuk darbe mi yapar? Tamam süreç, eyvallah biz sürecin sonuna kadar yanındayız. Ama inanıyoruz bizim çocuklarımız suçsuz, alet edildiler. Zaten alet edenler de şu anda içerdeler" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ KOKTEYL VAR DİYE OKULA ÇAĞRILDI"

Çocukların evde olmalarına rağmen o gün tek tek arandığını vurgulayan Çayır, "15 Temmuz sabahı çocuklarımız kokteyl var denilerek tek tek aranarak okula çağrıldı. Okula gidiş amacımız buydu. Akşam devir teslim töreninin ardından evdelerdi.

"GÖTÜRÜP ELİMİZLE TESLİM ETTİK"

Çocuklar arandıktan sonra biz götürüp elimizle teslim ettik. Bizi arayan çocuklarımız, saatin ertelendiği yönünde bilgi verdiler, en son aradığında saat 21.00'de sürpriz yapılacağını söyledi. O sürpriz de buymuş. Çocuklara tatbikat yaptıklarını söylemişler. Oradaki komutanlardan bir tanesi onları almak, engellemek istemiş, koğuşa kilitlemiş. Komutanlar kendi aralarında da ikileme düşmüşler" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x