’ASLINDA BİR KUKLA’ !

'ASLINDA BİR KUKLA' !

30 Eylül 2016 - 09:51

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Yarbay Türkkan ikinci ifadesinde yeni bilgiler verdi. Türkkan, ‘Darbe girişimini 1994 mezunu kurmay subay konseyi yaptı' dedi. İşte o ifade:

İLK DEFA HÜR İRADEMLE: Hayatımda ilk defa kendi hür irademle konuşuyorum. Orta 1'de daha buluğ çağına ermeden bu örgütün üyesi olmuşum ve farkında bile değilim. Kanıma girildiğinin farkında değildim. O insanların bu kadar kötü olabileceğini hiçbir zaman düşünmedim. Hep Allah dendiği için gözümü kırpmadan yaptım. Bunların İŞİD'den hiçbir farkı yok. Dini sermayesi olan bir terör örgütü. Ta ki bunu gördükten sonra, amacın farklı olduğunu, siyasete bulaşıldığını, arkasında ABD olduğunu anlayana kadar.

4 YIL BÖCEK KOYDUM: Emir subayı olunca abiler komutanı dinlememiz gerektiğini söyledi. Bana böcek verdiler. Her sabah komutan gelmeden bu cihazı çekmecesine koyuyor, akşam gittikten sonra da alıyordum. O anda bunu Allah rızası için yapıyorsunuz. 4 yıl devam etti. Kayıtları elden teslim ediyordum. Cihaz 400-500 saate kadar kayıt yapardı…. Hulusi Akar paşa zamanında da iki emir astsubayı yaptı.

ÖZTÜRK 2. BAŞKAN OLSUN: Abiler, 2. Başkan Yaşar Güler'in 2. Ordu komutanı olmasını, Ankara'dan uzaklaşmasını istiyordu. Yerine de Erdal Öztürk'ü… Onun için iyi bir paşa, vatanını milletini seviyor, güzel insan. O da 2. Başkan olsun ki devlet daha iyi işler yapsın, onu ikinci başkanlığa tavsiye et dediler.

‘DARBE OLACAK' DEDİ: 13 Temmuz günü Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı Albay Orhan Yıkılkan, bana ‘Sen cumhurbaşkanının, başbakanın, Efkan Ala ve MİT müsteşarının evini biliyor musun. Yarına hazırlık yap, yanında kimlerin olacağını seç' dedi. 14'ünde de ‘Darbe olacak, yarın saat gece 03.00'te kuvvet komutanları, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar 100 bürokrat alınacak, gece senin evinde toplanacağız, helikopterle komutanı alıp götürecekler' dedi. Gittim hazırlık yaptım.

KENAN EVREN OLUR MUSUN?: 15'i akşamı 4-5 civarı MİT Müsteşarı Hakan Fidan geldi. Komutanla görüştü. O çıktıktan 2-3 ya da 5 dakika sonra Özel Kuvvetler içeri girdi. Bu tesadüf… Orhan Albay, Mehmet Dişli falan geldi. ‘Faaliyet 03'ten şimdiye alındı' dedi. Hulusi paşa için ‘Kabul edecek sen Kenan Evren olur musun' diye soracağım dedi. Evet derse ki diyecek, problem kalmayacak. Konuştular, ikna olmamış, Su istedi, namaz kıldı. Helikopterle gittiler.

FOTO:İHA - Yarbay Türkan, Akın Öztürk için
 

Yarbay Türkan, Akın Öztürk için “O sadece bir kukla” dedi.

AKIN ÖZTÜRK KUKLA: Planlayıcı safha 94 mezunu subaylar. Hepsi kurmaydır. İşin başında Akın Öztürk paşa olduğunu sanmıyorum, o sadece orada bir kukla. 94'lerin konseyi. Yıkılkan albay abilerle görüşüyordu. Birinden emir talimat alıyor, koordine ediyordu. Akıncı'da birileriyle görüşüyordu…

GÖREV VARSA KESİNLİKLE PARALELDİR: Atama listesinde Genelkurmay Başkanı'nın karşısı boş. Bu kabul edebilir de etmeyebilir de, ortada demektir. Ama eğer birine bir unvan verildiyse kesinlikle paraleldir.

Çocuklarımızın isimleri bile Pensilvanya'dan geliyordu

Yarbay Levent Türkkan ifadesinde “Benim kod adım Ahmet. İsmi onlar seçiyor. Çocuklarınızın isimlerini bile onlar seçiyor. Paralelcilerin çocuklarının iki ismi vardır. İsmin biri Pensilvanya'dan gelir, diğerini kendiniz koyarsınız. 42 yaşındayım. 42 yıllık hayatım yalanmış. İnsanlığımdan utanıyorum. Her şey yalanmış” dedi. Türkkan şöyle devam etti: “Ortaokuldayken askeri liseye girmem için benimle çok ilgilendiler. Ders çalıştırdılar. Sınavdan bir gün önce sınav sorularını verdiler, al şıkları ezberle dediler. Soruların birebir aynısı çıktı. Bu abiler hiçbir zaman asker olmaz, sivil olur. Gülen'i Mehdi olarak görüyorlardı. Abilerin gerçek isimlerini, mesleklerini sorgulamak mümkün değildi.”

“Personel Şube'nin tamamı paralelcidir”

FETÖ'den tutuklanan Türkkan 40 sayfalık ikinci ifadesinde şu bilgileri verdi: “Maaşının yüzde 10'unu sürekli himmet veriyorsun. Vermezsen,' Hz. Ömer malının yarısını bağışladı, sahabeler şöyle yaptı' diye örnekler verip tekrar alıyorlardı. Bizi bugünlere hazırlamışlar yani, ilmek ilmek işlemişler. Genelkurmay Personel Şubesi, subayından astsubayına generaline kadar paralelci olmayan bir Allah'ın kulu yoktur.”

“Akar'ın görevi kabul edeceğini düşündüler”

“ABİLER Hulusi Akar'ı seviyorlardı” diyen Yarbay Türkkan ifadesinde şunları kaydetti: “Darbe yapılırken Hulusi Akar'ın bunu kabul edeceğini zannediyorlardı. Bildiriyi kabul edeceğini, darbeyi onun yöneteceğini düşünüyorlardı. Hulusi Paşa da Necdet Paşa da hiçbir şeyden şüphelenmedi. Biz, AKP'ye oy veriyorduk. Cemaatle dershaneler krizi yaşandıktan sonra HDP bile bunlardan iyidir demişlerdir. Biz CHP'ye oy verdik.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x