BAL ALIRKEN DİKKAT

BAL ALIRKEN DİKKAT

23 Eylül 2016 - 10:38

Bal hakkında bilgi veren Aksu, “Uzun yıllardır Lüleburgazlılara hizmet veriyorum. Son 4 yıldır kendi ürettiğimiz organik balı satıyorum. Bal marka da olsa gereken analizleri yapılmadan bir balın tadarak iyi olup olmadığını anlamak zordur. Bunu yapan az insan vardır. Balın içindeki değerlerin iyi olması, çok çeşitli çiçekten bal yapmasıyla belli olur. Bizim üretim yaptığımız bölgede karaçalı, kara tiken, belli bir meranın içerisinde yetişen çiçekler ve ayçiçeğinden topladığımız bal tamamen organiktir” dedi.
Arıcılık faaliyetlerinden bahseden Aksu, “Bölgemiz itibariyle poleni en yüksek baldır. Biz bölgede 50 sandıkla bal üretimi yapıyoruz. Taşımacılık ve yer değişikliğine gitmiyorum. Sezonda sadece bir defa sağım yapıyorum. Dışarıda arıcılar aynı kovanlarla 15 gün gibi kısa bir sürede 1-2 ton bal üretiyorlar. Biz sezonda 300 kilo bal alıyoruz. Bu görüşler benim anlayarak yaptığım tespitler” diye konuştu.

“Poleni en yüksek bal kristalize olur”
Fiyatlar hakkında bilgi veren Aksu, “Bal fiyatları 30 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Çiçek balı, çam balı, orman balı, kestane balı, yayla balı bulunmaktadır. Bal kendini çok süre saklayabilen ve bir katkı maddesi olmadan sıcaklık, ıslaklık ve rutubet olmamak kaydı saklanabilir. Poleni en yüksek bal kristalize olur. Bu da balda katkı maddesi olmadığının göstergesidir. Bu bal alttan yukarı doğru bir bütün halinde kristalleşir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x