BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

23 Kasım 2017 - 17:46

Başbakan Binali Yıldırım, "Mesleğini, ahlaklı bir fert  ve toplum, müreffeh bir Türkiye hedefiyle icra eden öğretmenlerimiz, inanıyorum  ki bundan sonra da farklı düşüncelere daima saygı duyan ve tam demokrasiye  içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirerek ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol  oynayacaklardır." ifadelerini kullandı.
Başbakan Binali Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, çocukları geleceğe  hazırlayan öğretmenlerin gönüllerini dolduran meslek aşkıyla toplumu, hayatı ve  dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişiler olduğunu belirtti.
Öğretmenlerin cömertçe sunduğu sevgi ve bilgi hazinelerinin,  kişiliklere ve insani münasebetlere ömür boyunca zenginlik kattığını bildiren  Yıldırım, Türkiye'nin bugüne dek öğretmenlerin unutulmaz çabaları sayesinde  zorlukların üstesinden geldiğini ve kalkınma yolunda önemli mesafeler katettiğini  vurguladı.

Başöğretmen Atatürk'ün "Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe,  gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanı kurtaran  asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki  ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir" diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini  en veciz şekilde ifade ettiğine dikkati çekenYıldırım, şunları kaydetti:

"Mesleğini, ahlaklı bir fert ve toplum, müreffeh bir Türkiye hedefiyle  icra eden öğretmenlerimiz, inanıyorum ki bundan sonra da farklı düşüncelere daima  saygı duyan ve tam demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirerek  ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklardır. Bir insan yetiştirmenin  verdiği mutluluğu emeklerinin manevi karşılığı olarak gören öğretmenlerimize  milletimizin duyduğu sevgi, saygı ve güven sınırsızdır."

Başbakan Yıldırım, öğretmenlere şükran ve minnet duygularını sundu,  şehit öğretmenler başta olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenleri de  rahmetle andı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x