BAŞBAKAN’DAN O PARTİYE ÖNEMLİ ÇAĞRI !

BAŞBAKAN'DAN O PARTİYE ÖNEMLİ ÇAĞRI !

22 Ekim 2016 - 22:50

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti 25. İstişare Toplantısı'nda konuştu. Başbakan, "Buradan CHP'ye de bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin, millete birlikte gidelim" dedi..

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Yıldırım, "Buradan CHP'ye de bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin, millete birlikte gidelim. Biz, Genel Kurul'da 367'nin üzerinde bir kabul olsa bile millete gitmeye söz verdik. Gelin bu şerefe, bu önemli karara siz de katılın, siz de bu kararın içerisinde olun." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:
15 Temmuz gecesi AK Partili arkadaşlarım her yerde ülkemizi kahramanca savundunuz. Biliyorsunuz Ankara'nın Kazan ilçesinin adını Kahraman Kazan olarak değişmesi ve 15 Temmuz'un resmi tatil olmasını içeren teklifimiz kabul edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitlerimizi Anma Günü olarak her yıl yad edilecek.

Milletvekillerimiz parti yöneticilerimiz parti mensuplarımız hepimiz bu vatan için mücadele ettik. Rabbim içimizden bazılarını şehadetle bazılarını gazilikle onurlandırdı. Değerli kardeşlerim bugün 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızı yaptığımız Afyonkarahisar'ın tarihimizde önemli bir yeri var. Bağımsızlığa Cumhuriyet'e Afyon'dan yürüdük. Milli Mücadele Afyon'dan başladı. Ak Parti 2001 yılında bu şehirde yola çıktı.

Önümüzdeki hafta 29 Ekim'de milletçe büyük bir coşkuyla Cumhuriyyetimizin 93. yılını kutlayacağız. Arkadaşlar, düşmanlar 1921'de Afyonuy'geçerek Polatlı'ya kadar gelmişlerdi. TBMM işte o top seslerinin altında geri adım atmadan görevini yapmıştı. Gazi Mustafa Kemal Sakarya'da düşmanı durdurmuştu. TBMM, Gazi Meclis milletimizin göz bebeğidir. TSK'da aynı şekilde. Şu ayrımı unutmamalıyız: TSK TBMM'nin emri altındadır. Eğer bir kişi TBMM'ye el uzatıyorsa o asker Türk askeri değildir. Çünkü silahını emir alacağı yere doğrultmuştur. Silahını Gazi Mustafa Kemal'in hatırasına doğrultmuştur. Onlar asker kılığı içerisindeki teröristlerdir. Bunlarla Mehmetçiğimizi karıştırmamalıyız. Bunu sadece 15 Temmuz darbecileri için söylemiyorum. Ne demek milletin meclisine silah doğrultmak? Bu yetkiyi nereden, kimden aldınız? Milletin vekilini kim el uzatırsa cevabını Sakarya'daki gibi almıştır.

AK PARTİ CUMHURİYETİ BÜYÜTTÜKÇE HASIMALARI DARBELERİ BÜYÜTTÜ
14 yıllık iktidarımız boyunca çok yol katettik. Biz Ak Parti iktidarı olarak 14 yıl içerisinde 79 yıllık birikimin üzerine 10 kat daha birikim ekledik. En önemlisi demokrasimizi güçlendirdik. Tüm vesayet kurumlarına karşı mücadele verdik. Çok şükür bu mücadeleden de büyük bir başarıyla çıktık. Ak Parti Cumhuriyeti büyyükçe hasımları darbeleri büyüttü.

Ankara Valiliği bir karar verdi. Etkinliklerle ilgili. Şimdi CHP milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Bizim Cumhurla olan sevgimizi siz mi sorgulayacaksınız? Ya da ölçecek kalibrede misiniz? Cumhuriyet cumhura hizmetle büyür. Ak Partinin 14 yılda yaptıklarını yan yana yazalım. Bir tarafta milletin değerleriyle kavga ver. Bir tarafta vesayetle mücadele var. Ak Parti Cumhuriyeti büyüttükçe hasımları da kavgaları büyüttü. Tüm terör örgütlerinin ortak yanı kutlu yürüyüşümüzü durdurmak. Bu terör örgütlerinin tamamını etkisiz hale getirecek 2023 2035 2050 hedeflerine ulaştıracağız.

TÜRKİYE'NİN YENİ ANAYASA İHTİYACINI HER FIRSATTA DİLE GETİRDİK
Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacını her fırsatta dile getirdik. Darbe ürünü olan mevcut anayasanın Türkiye'nin ihtiyacını görmediği Türkiye'nin büyüme kabiliyetini daralttığını her fırsatta dile getirdik. Özellikle 2011 yılında yeni anayasa için attığımız adımlar muhalefet nedeniyle bir sonuca ulaşmadı. Milletvekili sayısına bakmadan uzlaşma komisyonlarını eşit şekilde oluşturduk. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız tehlike bu konuyu tekrar gündeme getirmiştir.

Biz içerde darbe ve terör tehditi yaşarken, sınırlarımızda bizi ilgilendiren olaylar olurken biz duramazdık. Ak Parti olarak hazırladığımız anayasa değişikliği taslağını en kısa sürede meclise geetireceğiz. MHP başkanlık sistemine karşı olabilir ama kararı millete bırakmak gibi son derece milli bir yaklaşım sergilemiştir. Atalarımız ne demiş Yiğit yarasına Yiğit katlanır. Meseleye millet son noktayı koysun. Bugün cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesiyle birlikte her şey değişmiştir. Başından beri diyoruz gelin mevcut durumu anayasaya uygun hale getirelim.

GELİN BU ŞEREFLİ KARARA SİZ DE KATILIN
Buradan CHP'ye de bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin, millete birlikte gidelim. Biz, Genel Kurul'da 367'nin üzerinde bir kabul olsa bile millete gitmeye söz verdik. Gelin bu şerefe, bu önemli karara siz de katılın, siz de bu kararın içerisinde olun.

AB için vizyonlu bir gelecek ancak Türkiye ile mümkündür. Siyasi, ekonomik konularda küresel rol almak isteyen bir AB bunu ancak Türkiye ile başarabilir. Bu nedenle vize serbestisi dahil tüm konular AB'nin Türkiye hakkında verdiği kararlar olmanın ötesine geçmekte ve kendi geleceği hakkında vereceği kararlara dönüşmektedir.

Türkiye yarım asrı geçen süredir AB üyeliği yolunda çalışmalarını sürdüren bir ülkedir. Üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bundan sonra karar AB'nindir. İster Türkiye'nin birliğe girmesi yönünde irade kullanırlar isterse başka bir iradeyi tercih edebilirler. Karar onların. Türkiye'nin alternatifleri her zaman vardır. Avrupa unutmasın, fazla naz aşık usandırır. AB vizyonunu gözden geçirsin. Türkiye bölgesine Kafkasların teminatı olan bir ülkedir. Türkiye göçmen krizinin AB'ni etkilememesinin nedeni güçlü Türkiye'dir.

TERÖRLE MÜCADELE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
FETÖ ile mücadele sonuna kadar deam edecektir. Millete yaşattıkları acıların hesabı sorulacak. Bu şeffaf olmayan örgüte operasyon yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. FETÖ ile ilgili durumu her yerde paylaşıyoruz. Örneğin son günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı FETÖ'yü terör örgütü ilan etti. Terörle Mücadeleye destek veren tüm kardeş ülkelere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Terör örgütleriyle mücadele devam edecek. Kürt kardeşlerimizle bağlarımızı güçlendirecek örgüte hakettiği dersi vereceğiz. Son olarak kırsaldaki eylemlerini de bitireceğiz. Teröre destek veren belediyeleri değiştirdik. Bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Biliyorsunuz aşiretler sahaya indi. PKK'nın asla Kürtler diye bir sorunu yok.

.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x