BORNOVA KENT KONSEYİ’NDE YENİ DÖNEM

BORNOVA KENT KONSEYİ'NDE YENİ DÖNEM

23 Ekim 2016 - 11:20

Bornova Kent Konseyi’nde olağan genel kurul heyecanı yaşandı. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken Kent Konseyi Başkanlığını Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Ayten Ayşenkaya bıraktı. 15 kişilik yürütme kurulunun da seçildiği Genel Kurul’a katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,”Kent konseyimiz bu güne kadar ilçemiz için önemli hizmetler yaptı. Bu hizmetler için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da yeni başkan ve yürütme kuruluyla birlikte güzel işler çıkaracağına inanıyorum” dedi.

Bornova Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. Genel Kurul’da Divan Başkanlığını geçen dönem Bornova Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Jülide Kesken yaptı. Tek aday olarak seçime giren Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Ayşenkaya, oybirliği ile Bornova Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Genel Kurul’da 15 kişilik yürütme kurulu asıl ve 15 kişilik yedek üyelerin seçimi de yapıldı.

Genel Kurul’a katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, başkanlığı devreden Prof. Dr. Jülide Kesken’e yaptığı çalışmalar için plaket verdi. Eski yürütme kurulu üyelerine de teşekkür eden Başkan Atila, “Kent konseyinde başarılı işler yapan Prof. Dr. Jülide Kesken’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bize hem stratejik planlarımızın uygulanmasında hem de üniversite ile olan işbirliklerimize katkı sağladı” dedi. Kent Konseyi kadın ve gençlik meclislerini de yaptıkları başarılı işler için tebrik eden Başkan Atila, “Herkes Bornova için, Bornovamızın daha iyi olması için çalıştı. Şimdi yeni dönem başlıyor. Başkan ve yeni yönetime başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Biz şanslı bir konseyiz”

Genel Kurul’da divan başkanlığını yapan eski konsey başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, yeni dönem hayacanını yaşadıklarını söyledi. Kent konseyinin kentin sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek için kurulduğunu belirten Prof. Dr. Kesken, “Biz şanslı bir kent konseyiyiz. Çünkü her zaman Bornova Belediyesi bizi dinlemeye hazır oldu. Bu Türkiye’nin her yerinde ne yazık ki bu şekilde olmuyor. Bunun için teşekkürlerin en büyüğünü değerli başkanımız Olgun Atila’ya yapmak lazım. Ona her zaman ulaşabildik. Kendisi de yapabilirlik sınırı içinde bize elinden gelen desteği sağladı” diye konuştu. Jülide Kesken, yeni seçilen Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayten Ayşenkaya ve yürütme kurulu üyelerine de teşekkür etti.

Proje üretmek, yapmak ve Bornova’ya yardımcı olmak hedefiyle görevi teslim aldığını anlatan Prof. Dr. Ayten Ayşenkaya ise, “Bornova’ya çakılacak bir çivinin bile benim aracılığımla yapılması beni çok mutlu edecek. Başkanımız Olgun Atila’da bizim yanımızda olduğu sürece çok güzel işleri yapacağımıza inanıyorum. Daha önce başarılı işler gerçekleştiren arkadaşım Jülide Kesken’in bıraktığı yerden devam edeceğiz” dedi.

Bornova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri:

ASİL ÜYELER

1-Nejat TOSCALI (Harita ve Kadastro Müh.Odası İzmir Şb.)

2-Necati KARABULU (Işıklar Mahallesi Muhtarı)

3-Mehmet ALAŞ (Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası)

4-Namık AYDIN (Türkiş İzmir 3.Bölge)

5-Ferda YAMANLAR(Makine Mühendisleri Odası İzmir Şb.)

6-Beyhan GÜL (Kent Konseyi Çocuk Meclisi)

7-Mükremin ZÜLKADİROĞLU (Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şb.)

8- Emine Helil İNAY KINAY (Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şb.)

9-Asım GÜVEN (Türk Hava Kurumu İzmir Bornova Şb.)

10-Yılmaz ODABAŞ (Ege Bölgesi Sanayi Odası)

11-Ömer EŞKİ (Tüm Yerel-sen)

12-Hamit Vedat BAŞER (İzmir Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği)

13-Elif TUNALI ÇALIŞKAN (Ege Üniversitesi İ.İ.B.F.İktisat Bölümü)

14-Emine KÖMÜROĞLU (İzmir Veteriner Hekimleri Odası İzmir Şb.)

15-Gaye TUĞRULÖZ (İzmir İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği)

 

YEDEK ÜYELER

 

1-Ayfer TEMEL (Genel İş 5.Nolu Şb.)

2-Çiğdem BEŞKARDEŞ (Meme Kanseri ile Savaşım Derneği)

3-Hanife DOĞAN (Düş Evim Bakıma Muhtaç Yaş.Koruma ve Yaşatma Der.)

4-Altan ALTIN (Suphi Koyuncuoğlu Okulları Mezunları Derneği)

5-Ali AYDOĞMUŞ (Herkes İçin Turizm Derneği)

6-Keriman İNAL (Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği)

7-Tuncay BAŞOĞLU (İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği)

8-Bülent DEĞİRMENCİ (Türkiye Kızılay Derneği Bornova Şb.)

9-Zeliha NAYMAN (Türkiye Yardım Severler Derneği Bornova Şb.)

10-Dilek KUMOVA (Evka-3 Mahallesi Muhtarı)

11- Hatice Nur UZGENÇ (Güçlü Kadının Derneği)

12-Sadık AKTAŞ (İzmir Sosyoloji Derneği)

13-Mustafa ÜSTÜN (Küçükpark Sevgi Yolu Yardımlaşma ve Dayanışma Güz.Der.)

14-Muharrem İPEK (Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı)

15-Nezahat YILMAZ (Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu)

 

 

Fotoğrafaltı: Bornova Kent Konseyi’nde olağan genel kurul heyecanı yaşandı. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken Kent Konseyi Başkanlığını Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Ayten Ayşenkaya bıraktı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x