Bornovalı Olmak Ayrıcalık Haline Geliyor...

Bornovalı Olmak Ayrıcalık Haline Geliyor...

26 Ağustos 2016 - 11:15 - Güncelleme: 26 Ağustos 2016 - 11:18

 

Bornovalı Olmak Ayrıcalık Haline Geliyor

 

Ege Tv'de Deniz Olgun'un sunduğu Güne Bakış programına konuk olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 85. İnter Enternasyonal Fuarı'nın açılışı ile ilgili konuşurken, bölgede gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

Sürprizlerimiz Var

Başkan Atila; 'Fuar süreci boyunca 3 nolu holde kurduğumuz stantta İzmirliler ile bir arada olacağız. Arkadaşlarımızla nöbetleşe duracağımız stantta, İzmir'in tarihini ele alacağız. Arkeologlar eşliğinde kazı alanlarına turla düzenleyeceğiz. Kadın kooperatifimizin el emeği işlerini sergileyeceğiz.

Göreve geldiğimizde kent tasarımı, inovasyon, turizm ve eğitim alanında çalışmalara başladık. Eğitim kenti olmak için hazırlıklar yaptık.

Fuarda da çeşitli sürprizlerimiz olacak. Standımız özel olarak tasarlandı. Kültür müdürlerimiz ve çeşitli şube müdürlerimiz de standın başında olacak. Türkiye'nin ve dünyanın her yanından herkesi bekliyoruz.

Bir TL'yi nasıl değerlendirebiliriz ?

İki buçuk senede otuz milyon liralık kamulaştırma yaptık. Kente alan kazandırdık. Bir TL'yi bile nasıl değerlendirebiliriz, nasıl en iyi şekilde kullanabiliriz diye düşünüyoruz. Bölgeyi yatırımlarla güçlendirmek istiyoruz. Hep bir araya gelerek 'nasıl daha fazla tasarruf ederiz' diye düşünüyoruz. Tasarruf ederek güçlenelim.

 

Enerjimizi  Üretiyoruz

Doğanlar'da sosyal tesisler açıyoruz. Pınarbaşı'nda içinde düğün salonu ve pek çok farklı bölümün olduğu Kültür Merkezi açıyoruz. Temel atılış törenine tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, herkesi bekliyoruz. Bu iki tesisimizde kurduğumuz güneş enerjisi sistemleri ile kendi ihtiyaçlarını karşılayacak. Şu anda da Yoldöken'deki futbol sahasında ve Işıkkent'te tesislerin enerjisini karşılıyoruz. Ayrıca bu projelerin özel bir yanı daha var.

Özellikle 'Gezi' Olayından Sonra 'Biz Yaptık Oldu' Mantığı ile değil, Halk Oylaması İle Çalışıyoruz

Biz gerçekleştireceğimiz projeleri vatandaşlarımızla birlikte seçiyoruz. Özellikle 'Gezi' sonrası vatandaşla birlikte, onların görüşlerini alarak, ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. 'Biz Yaptık Oldu' mantığı ile hareket etmiyoruz.

Tüm İhtiyaçları Karşılayacak Yeni Bina Geliyor

On üç farklı noktada hizmet veren belediye birimlerini tek çatı altında toplayacağız. Projemiz hazır. Böylelikle vatandaşlarımızın bürokrasiye takılma süreci en aza indirgenmiş olacak.

Küçük Park ve Büyük Park'a Heyecan Geliyor

Küçük Park'ta meydan düzenlemesi yapıyoruz. Burada da yine vatandaşlarımızla ortak çalıştık. 'Ortak Akıl' Projesi ile hareket ediyoruz. Kızlar Kahvesi tamamlandı, geri dönüşler muhteşem. Çınar Evi'nin yapımında da hızla hareket ediyoruz.

Şehidimizin İsmi Ölümsüzleşti

Şehit Kaan Kılıç, belediyemizin lisanslı futbolcusuydu. Şehitlerimizin isinin unutulmamasını istiyoruz. Bu yüzden şehidimizin adını mahallemize verdik ve ölümsüzleştirdik.

'Çocuk Dünyası Projesi'

Yarışma sonucu birincilik kazanan projemizi hayata geçiriyoruz. Çocukların eğitim alırken eğlenebileceği bir ortam yaratacağız. Burada bilim etkinlikleri düzenlenecek, deprem ile ilgili özel bilgiler verilecek.

Her Mahalle Aynı Değerde

Benim için Bornova'nın her mahallesi aynı. Hizmet götürmediğimiz mahalle, köy yok. Köylerimize kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları yapıyoruz.

'Çöp Getirene Tiyatro Bileti'

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ediyor, gereklerini yerine getiriyoruz. Bu kapsamda 'Dost Market' Projemiz hayatta. Ayrıca çöp toplama kampanyamız doğrultusunda da çöp getiren çocuklara tiyatro bileti hediye ediyoruz.

Terör Eğitimle Çözülür

Terörün eğitimle çözüleceğini düşünüyor, yeni neslin iyi eğitim alması adına, belediye olarak üstümüze düşeni layığıyla yerine getirmek için çalışıyoruz

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x