BU DA ‘VÜCUDA EBRU’ Türkiye’de İlk Ve Tek

BU DA ‘VÜCUDA EBRU’ Türkiye’de İlk Ve Tek

‘Body Marbling’

01 Haziran 2017 - 10:43 - Güncelleme: 05 Temmuz 2017 - 11:36

İzlenen Haber Tv’nin fenomen programı Kepçe İle Cezve Sohbetler’in bu haftaki konuğu tüm dünyada ‘Body Marbling’ olarak bilinen ‘Vücuda Ebru Sanatı’nın Türkiye’deki tek temsilcisi Haluk Kürkçüoğlu oldu.

Ebru Sanatı’nın vücuda uygulanması ve vücudun bir tuval gibi kullanılarak, sanatı hayatın içerisine entegre etme düşüncesi ile çalışmalarını sürdüren Kürkçüoğlu, Kepçe İle Cezve Sohbetler’e çok özel açıklamalarda bulundu.

Hobi İle Başladı Mesleği Oldu

Geleneksel Türk Sanatları’ndan biri olan Ebru sanatına hobi olarak başlayan Kürkçüoğlu, hobisini meslek haline getirdi. Dünya üzerinde sayılı Body Marbling sanatçılarından biri olan Kürkçüoğlu, vücuda ebru sanatın nasıl yapıldığını anlattı.

Klasik sanatlarımız arasında bir kitap süsleme sanatı olan Ebru’yu, vücut üzerine uygulayacağımız zaman akrilik esaslı ve su bazlı boyalar kullanıyoruz. Toz şeklinde alınan boyalar, çözücüler ve bağlayıcılar ile karıştırılarak Ebru’ya dönüştürülüyor. Ardından vücut, özel bir solüsyonla temizleniyor ve Ebru sanatı uygulanabiliyor.’

‘Her Zaman Aynı Şeyi Yaparsanız, Sanat Olmaz Zanaat Olur’

Kreatif fikirleri ve özgün eserleri ile renkleri hayatın içerisine sokmayı başaran Kürkçüoğlu, ‘Her zaman aynı şeyi yaparsanız bu sanat olmaz zanaat olur. Biz Ebru’yu kitaplardan aldık, tablolara taşıdık. Ardından objelere ve eşyalara… Bir tek vücut kalmıştı. Bundan sonra ne yaparım bilemiyorum. Devamlı sanatımı geliştirmek ve sanatı hayatın içerisine entegre etmek istiyorum.’

Haluk Kürkçüoğlu Kimdir?

1978 doğumlu olan Haluk Kürkçüoğlu 2000 yılında ebru sanatı ile tanışmasının ardından İzmir’de ebru kursuna katılmaya başlar. 2005 yılı içerisinde kağıt oymacılığı anlamına gelen kaatı sanatını icra etmeye başlayan Kürkçüoğlu çalışmalarını atölyesinde, açtığı kurslarda ve sergilerde tanıtmaya devam etmektedir. Bugüne kadar birçok sergide eserleri sergilenen sanatçı ülkemizi İsviçre’de düzenlenen Charmet Müzesi’nde de temsil etti. Yaratıcı fikirler ile çalışmalarını sürdüren sanatçı, Body Marbling Sanatı’nın Türkiye’deki tek temsilcisi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x