ÇEKİCİLİĞİN ALTIN KURALI

ÇEKİCİLİĞİN ALTIN KURALI

19 Ekim 2016 - 10:55 - Güncelleme: 19 Ekim 2016 - 13:06

Haber: İzlenen Haber/Halime Erdoğan

 

TOPUKLU AYAKKABI

Kadın zarif bir varlıktır, bu zarafet yaradılışından gelir. Şıktır kadın; duruşuyla, bakışıyla, gülüşüyle. Ne kadar ince ve narinse bir o kadar da sağlamdır, çelik gibidir ruhu. Tıpkı bir topuklu ayakkabı gibi,  tıpkı bir stiletto gibi.

Biz kadınların, tıpkı görüntümüz ve ayakkabımızın topuğu gibi, düşünceleri de incedir. En sıradan ve basit kıyafeti bile, elimizde sihirli bir değnek varmışçasına tek bir dokunuşla yeniden yaratırız adeta. Kombine uyan ya da uymayan şık bir ayakkabıyla.

Kadın ruhuyla bir bağ vardır ayakkabı arasında. Tamam alışveriş yapmayı severiz, yeni kıyafetler, parfümler, makyaj malzemeleri, çantalar fakat ayakkabının ayrı bir yeri vardır hayatımızda. Bir tutku gibi, bir arzu gibi,  bir aşk gibi. Hatta ruhumuz gibi.

İç dünyamızı, ruhumuzu dış dünyaya, aynalara yansıtırız ayakkabılarımızla. Yan yana dizilmiş, rengarenk ayakkabılar mutlu eder biz kadınları. Aşıkken; kırmızının, pembenin, yeşilin, mavinin en canlı tonlarını kullanırız mesela, hüzünlüyken soldururuz ayakkabı renklerimizi, tıpkı ruhumuz gibi.

Bazen duyarız bilirkişi açıklamalarında; yok topuklu ayakkabı duruşu bozuyor, yok ayak şeklini bozuyor fakat yıldıramaz kimse bizi, kadınız biz çünkü. Hem çocuk yapıp hem kariyer yaptığımız gibi, hem topuklu ayakkabı giyer hem de koruruz tüm bedenimizi.

Tarihimizden bugüne kadar kadının simgesi haline gelmedi mi ayakkabının o ince topuğu. Kadın lavabolarının kapısından tutun da moda yarışmalarının tanıtım çekimlerine kadar simgeledi şıklığı, asilliği ve kadınlığı. Hatta seksi olmayı.

ÇEKİCİ OLMANIN ALTIN KURALI

Tüm bu saydıklarımızın simgesi, o topuklu ayakkabı, stilettoydu, bir balerinin duruşunu andıran yapısıyla. Giydiğimizde bir balerin olmaya davet ediyordu bizi. Kadının ve kadın duruşunun naifliği, zarafeti, çekiciliği ve seksiliği yansıtılmıştı bu ayakkabının ruhuna.

İster bir kot pantolonun altına, ister en şık gece kıyafetine, isterseniz mini etek, arzu ederseniz spor bir şortun kombinine kolaylıkla uyum sağlıyor, hem kadının, hem kıyafetin duruşunu değiştiriyor.

Üçgen ve yere sıfır olan ön tabanı arkaya doğru ince ve şık yükselişi, doğada var olan tüm renk seçenekleriyle, hayatımızın vazgeçilmezi.

Evet her kadın güzeldir, her kadının ayrı bir çekiciliği vardır lakin, çekiciğinize stiletto ile çekicilik katın. Dünya kadınlarla güzel, kadınlar zaten güzel ama stilettolu kadınlar daha bir güzel.

Topuklu ayakkabılarınızı çıkartmayın ve kadın olmanın tadını çıkartın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x