’Cenk’averler Yükselişte...

'Cenk'averler Yükselişte...

'Cenk'averler Yükselişte...

25 Mart 2017 - 13:24

Milliler, 9 ve 13’te Cenk’in attığı gollerle Finlandiya önünde kritik bir 3 puan elde etti. Puanını 8'e yükselten ay-yıldızlılar, 11 Haziran'da Kosova, 2 Eylül'de Ukrayna ile karşılaşacak.
Milli Takımımız, Dünya Kupası Elemeleri'nde Finlandiya'yı Antalya'da 2-0 mağlup etti. 9. dakikada İsmail'in sol kanattan ortasında ön direkte Olcay Şahan'dan seken topu arka direkte Cenk tamamladı: 1-0. Golden 4 dakika sonra Cenk Tosun ile farkı 2'ye çıkardık. Selçuk İnan'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Cenk Tosun ön direkte topu kafayla ağlara gönderdi. 37'de Arda'nın sol kanattan ortasında savunma topu karşıladı. Devam eden atakta Volkan Şen'in ceza sahasına gönderdiği topta savunmadan seken topu Olcay kontrol edemedi ve top dışarıya gitti. Dakikalar 42 olduğunda Finlandiya gole yaklaştı. Perparim Hetemaj'ın ceza sahası dışından sert şutu üst direkten geri geldi.

90+3. DAKİKADA 3. GOLE ÇOK YAKLAŞTIK
49'DA Finlandiya atağında Pukki kaleciyle karşı karşıya kalacakken kaleci Volkan Babacan ceza sahası dışına kadar çıkarak tehlikeyi önledi... 90+3'te gole çok yaklaştık. Gökhan Gönül'ün ortasında Twenteli Enes Ünal'ın kafa vuruşu üst direkten geri döndü. Sonrasında Fenerbahçeli Volkan Şen'in pasında Enes Ünal'ın yakın mesafeden vuruşu savunmadan geri geldi. Devam eden pozisyonda Arda golü bulamadı.

ANTALYA'DA MİLLİLER'E BÜYÜK DESTEK
A MİLLİ Takımımızı dün 33 bin taraftar izledi. 100 metrelik Türk bayrağı açılırken, taraftarlara 100 bin bayrak dağıtıldı. Antalya Arena'yı dolduran futbolseverler takımımıza 90 dakika boyunca büyük destek verdi. Tribünler kırmızı-beyaza boyanırken maç sonu büyük coşku vardı.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMIMIZ ANADOLU'DA BİR BAŞKA
2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki beşinci maçında Antalya'da Finlandiya'yı 2-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, son 2 yılda İstanbul dışında oynadığı karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmedi. Ayyıldızlılar, bu süreçte Konya ve Antalya'da oynadığı toplam 9 maçın 6'sını kazandı, 3'ünde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Milli oyuncularımız maçtan sonra özellikle Antalya'nın kendilerine çok uğurlu geldiğini söylediler.

HEP 24 MART'TA OYNAYALIM!
Cenk Tosun geçen yıl yine Antalya'da İsveç'e 2 gol atmıştı. Fatih Terim'e basın toplantısında, 'Cenk Tosun geçen yıl yine 24 Mart'ta gol atmıştı. Ne söylersiniz' sorusu yöneltildi. İmparator da esprili bir dille, "Cenk, Beşiktaş'ta da atıyor. Cenk Tosun adına seviniyorum. UEFA'ya FIFA'ya söyleyelim bizi hep 24 Mart'ta oynatsınlar" yanıtını verdi.

EMRE MOR: DEVAMI GELECEK
A MİLLİ Futbol Takımımız'ın genç yıldızlarından Emre Mor, Finlandiya karşısında haklı bir galibiyet elde ettiklerini belirterek, "Bu zaferin devamı gelecek. Milli takım kaliteli oyunculardan oluşuyor" şeklinde konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x