CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:Geleceğimizin teminatı olan...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız,

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız,

23 Nisan 2017 - 11:40

23 Nisan nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin onay verdiği anayasa değişikliği, Meclis’imizin temsil kabiliyetini artırmış, kuvvetler ayrılığını perçinlemiş, millî iradenin üzerindeki vesayet kalıntılarını bertaraf etmiştir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 97. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İstiklal Harbi'mizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle yad eden Erdoğan mesajında şunları söyledi: 23 Nisan 1920, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milleti'nin yeniden dirilişinin, silkinişinin, şahlanışının timsalidir. Milli iradenin tecelligahı, İstiklal Harbi'mizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür. İşte bu anlayışla bizler de, milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz. 16 Nisan tarihinde gerçekleşen halk oylamasında kabul edilen Anayasa değişikliği, hem demokrasimiz hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz açısından bir dönüm noktasıdır.
 Milletimizin büyük bir teveccühle onay verdiği bu anayasa değişikliği, Meclis'imizin temsil kabiliyetini artırmış, kuvvetler ayrılığını perçinlemiş, millî iradenin üzerindeki vesayet kalıntılarını bertaraf etmiştir. Ülkemizdeki istikrar ve güven ortamını anayasal garanti altına alan bu değişiklikle birlikte Türkiye, hedeflerine ulaşma konusunda çok daha kararlı ve süratli hareket edebilme imkanına kavuşmuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, artık daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye'de yaşayacaklar. Kendi evlatlarımızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocuklarına huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x