CUMHURİYETİN ÇOCUKLARINDAN COŞKULU KUTLAMA

CUMHURİYETİN ÇOCUKLARINDAN COŞKULU KUTLAMA

27 Ekim 2016 - 19:30

Cumhuriyetin çocuklarından coşkulu kutlama

Ege Türküleri Selçuk’tan yükselecek

Cumhuriyet coşkusu Selçuk’ta Fener Alayı ve Konserle kutlanacak

Cumhuriyetin 93.Yıldönümü kutlamaları kapsamında ilçenin dört bir yanını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile süsleyen Selçuk Belediyesi, 29 Ekim akşamı yapılacak olan büyük Fener Alayı için tüm hazırlıklarını tamamladı. İlk kutlamaları Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevinde başlatan ve buradaki minik öğrencilerin hazırladığı “Cumhuriyet” etkinliğe Başkan Yardımcıları ile birlikte katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Vatanımızı, milletimizi ve İnsanlığı ne kadar sevdiğimizi halkımız ile birlikte 29 Ekim akşamı bir kez daha göstereceğiz” dedi.

Selçuk, Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri ile donatıldı

Cumhuriyetin 93.Yıldönümü kapsamında Selçuk’un dört bir yanını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatan Selçuk Belediyesi, ilçede Okullar başta olmak üzere Odalar ve Sivil Topluluk Kuruluşlarına da büyük Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri dağıttı. Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarını 29 Ekim akşamı saat 20:00’de Atatürk Anıtı önünde Fener Alayı ile başlayacak olan Selçuk Belediyesi, İstasyon Meydanında düzenlenecek olan Türk Halk Müziği konseri ile devam edecek. Fener Alayı sonunda Selçuk İstasyon Meydanında TRT Radyosu Saz Sanatçıları eşliğinde sahne alacak olan Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdal Güral, birbirinden değerli Ege Türkülerini “Cumhuriyet” için seslendirecek.

Çocuklarımız geleceğimizdir

Cumhuriyetin 93.Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ilk olarak Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin hazırladığı “Cumhuriyet” etkinliğine katılan Başkan Bakıcı, böylesine anlamlı etkinlik hazırlayan minik öğrencileri tek tek kutladı. Etkinliğe Başkan Yardımcıları ile birlikte katılan Başkan Bakıcı; “Her zaman söylediğimiz gibi çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Tabi ki, onların iyi eğitim almasını istiyoruz. Onun için Selçuk’ta kreşlerin sayısını arttıracağız, anaokulların sayısını arttıracağız. Onların iyi bir birey, yurttaş ve vatandaş olarak yetişmesini öngörüyoruz, bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Etkinliklerimize, minik öğrencilerimizin coşkusuyla başladık

Minik öğrencilerin “Cumhuriyet” için hazırladığı bu anlamlı etkinliği izlerken büyük keyif aldığını belirten Başkan Bakıcı; “Cumhuriyetin 93.cü yıldönümü kutlamalarına Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin hazırladıkları etkinlikle başladık. Bu da çocuklarımıza ne kadar önem verdiğimizin en önemli göstergesi olduğunu düşünüyorum. Onlar, iyi bir Cumhuriyet çocuğu olarak yetişecektir. Ülkelerine ve vatanlarına sahip çıkacaklardır. Bu şekilde yetişen gençlerimizin yarının teminatı olacağını hepimiz biliyoruz. Ben bu manada bizlere böylesine anlamlı bir etkinlik hazırlayan minik yavrularımızı kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

El ele, kol kola yürüyeceğiz

Bu yıl 93.cü yıldönümünün kutlandığı Cumhuriyetin çok daha farklı bir anlamı olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuzda ülkemiz büyük bir sıkıntı yaşadı. Neredeyse ülkemiz elimizden gidiyordu. Bu nedenle bu yılki Cumhuriyet bayramımızı çok daha güçlü bir şekilde

kutlamamız gerektiğini düşünüyorum ve Selçuk Belediyesi olarak bu konuda tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 29 Ekim akşamı birlik ve beraberliğimizi temsil eden fener alayı yürüyüşümüz ile Cumhuriyetimize çok daha sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu ilan etmek ve göstermek istiyoruz. Vatanımızı milletimizi, insanlığı ne kadar sevdiğimizi, insanlarımız ve vatanımız için her şeyi yapabileceğimizi bu Cumhuriyet Bayramında göstereceğiz. Halkımız ile birlikte 29 Ekim akşamı el ele, kol kola Selçuk’ta görkemli ve güçlü bir fener alayı yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Halkımızı birlikte yürümeye davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x