DARBE GIRIŞIMI SONRASI TAPU MÜDÜRLÜKLERINDE ALARM!

DARBE GIRIŞIMI SONRASI TAPU MÜDÜRLÜKLERINDE ALARM!

30 Temmuz 2016 - 21:01

Tapu daireleri FETÖ üyelerinin devirlerini askıya aldı. Hileli devirleri önlemek için tedbirler artırıldı.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ üyelerinin mal kaçırmasını engellemek amacıyla Türkiye genelindeki tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin tapu devirleriyle ilgili işlemler askıya alınırken, 15 Temmuz öncesi FETÖ ile iltisaklı kurumların yaptığı tapu devirleri de bloke edildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, FETÖ mensuplarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla tüm tapu müdürlüklerini uyardı. Darbe girişimiyle ilgili hakkında tutuklama, gözaltı kararı olan kişilerle ilgili işlem yaparken valilik, kaymakamlık, maliye, emniyet ve savcılık ile irtibata geçilmesi, işlemlerde acele edilmemesi talimatı verildi. Taşra teşkilatlarında alınan önlemlerin yanı sıra genel müdürlükte de çeşitli önlemler alındı. Şüpheli işlemler genel müdürlük tarafından bloke edildi. Savcılık tarafından bildirilen kişi ve kurumların gayrimenkullerine de şerh koyuldu. Önlemlerin örgütle bağlantısı olmayan vatandaşların tapu işlemlerini herhangi bir şekilde etkilemediği bildirildi.

 

DEVİRLER MERCEK ALTINDA

Öte yandan, FETÖ ile iltisaklı kurumların 15 Temmuz öncesi yaptığı tapu devirleri de mercek altına alındı. Darbe girişiminden kısa bir süre önce yapılan bazı tapu devirleri tespit edildi. Bu işlemler, bloke edildi. FETÖ mensuplarının tapu devriyle ilgili talepleri ayrıca emniyet ve savcılık birimlerine de iletildi. Muvazaalı işlemlere aracılık eden kişiler hakkında da işlem yapılacağı öğrenildi.

ŞÜPHELİ İŞLEMLER ASKIDA

Aklama veya terörizmin finansmanı suçuyla ilişkili olduğuna dair şüpheyi destekleyen belge veya ciddi emare bulunması durumunda; Maliye Bakanlığıilgili mal varlığına ilişkin işlemlerin ertelenmesine yönelik karar alabilecek. Maliye Bakanı'nın ilgili mal varlığına ilişkin işlemlerin ertelenmesine yönelik kararı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nca (MASAK) ilgili yükümlülere tebliğ edilecek. Yükümlüler, tebliğ tarihinden itibaren 7 iş günü süresince kararda belirtilen işlemleri gerçekleştiremeyecekler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x