DENİZ BAYKAL’IN SON DURUMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

DENİZ BAYKAL'IN SON DURUMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi.

19 Ekim 2017 - 13:55


Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor. Baykal'ın 72 saatlik kritik süreci atlattığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş "Kanamada gerileme var, kötüye gidiş yok" dedi.
Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.
Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı.

Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi.

Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenildi. 

Hastaneden açıklama geldi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. İbiş "Kanamada gerileme var, kötüye gidiş yok" dedi. 

İbiş'in açıklamaları şöyle:

72 saatin çok önemli ve kritik olduğunu, komplikasyonların olabileceğini söyledik. Bunların başında kanama ve ödem geldiğini de belirtmiştik. Bu süreçte en üst düzeyde bunları yaşadık. Ödem şiddetli oldu, kanama da oldu ancak son 24 saattir bu bulgularda herhangi bir ilerleme olmadığını, tam tersine bir gerileme olduğunu paylaşmak istiyorum.

Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Deniz Baykal'ın sağlığıyla ilgili gelişmeler olumlu, olumsuz değişiklik yok" dedi. 

Ziyaretçi akını

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x