DOLARDA SON DURUM NE?

DOLARDA SON DURUM NE?

DOLARDA SON DURUM NE?

03 Aralık 2016 - 10:36

Tansiyonun yükseldiği piyasalarda dolar rekor tazeleyerek 3.60'ı görmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dolarlarınızı bozdurun' çağrısı üzerine dolar 3.50'ye düştü. Şimdi vatandaşın ne yapacağı merak ediliyor. Dolar 2 Aralık Perşembe 3.50'ye düştü. Dolarda ne kadar oldu? İşte tüm detaylar haberimizde

Dolar ne kadar oldu? Dolar'da son durum ne? Piyasaların kapanışına doğru dolar 3.5084 liraya, euro da 3.75 liraya çekildi.Ankara'da bir açılış töreninde ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, dolar şöyle oldu böyle oldu, ne olursa olsun. Ben milletime şunu hatırlatıyorum. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzum var gideceğiz dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın" dedi.

Doların lira karşısındaki tırmanışı, Türkiye'nin dolar cinsi eurobond getirisi ile ABD Hazine tahvil getirileri arasındaki farkın da 2012'den beri en yüksek olan 388 bazpuan düzeyine yükselmesine neden oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x