EĞER KADINLAR BU YÜRÜYÜŞTE VARSA ADALET KESİNLİKLE...

EĞER KADINLAR BU YÜRÜYÜŞTE VARSA ADALET KESİNLİKLE GELECEKTİR!.

EĞER KADINLAR BU YÜRÜYÜŞTE VARSA ADALET KESİNLİKLE GELECEKTİR!.

03 Temmuz 2017 - 10:57

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu çağrısıyla bir araya gelen kadın örgütleri ve bireysel katılımcılar, Adalet Yürüyüşünde buluştu.

Yürüyüşün 17.gününe Kemal KILIÇDAROĞLU, Türkiye Kadın Dernekleri Başkanı Canan GÜLLÜ ve beraberindeki kadınlarla başladı.

Kemal KILIÇDAROĞLU’ nun yürüyüş sırasında yaptığı konuşmada; “Eğer kadınlar bu yürüyüşte varsa adalet kesinlikle gelecektir” demesi Kadın Gücünün büyüklüğünü  işaret etmesi açısından önemliydi.

Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasındaki kısa konuşmasını “ Öldürülen, şiddete uğrayan çok sayıda kadın var. Onlarda haklarını arıyorlar, onlarda adalet istiyorlar, adalet diyorlar ve adalet için yürüyorlar.Burada oldukları için onları baş tacı ediyoruz.” , sözleriyle bitirdi.

TKDF Başkanı Canan GÜLLÜ, kendisine neden burada oldukları sorusuna ; “erkek adalet değil gerçek adalet için, adaletin eksik olduğu ülkemizde tekrar yasalarla yürürlüğe girmesi  için.” cevabını vererek yürüyüşüne devam etti.

Kadın örgütlerinin yürüyüşüne bizzat katıldım. HAK-HUKUK-ADALET sloganına kadınlar “KADIN İÇİN ADALET”, “KADINLAR ADALET İSTİYOR”, “HERKES İÇİN ADALET” sloganlarını eklediler. Sistemdeki genel adaletsizliğin kadınlar için daha bir katmerli olduğunu haykırdılar.

Canan GÜLLÜ konuştuk. Kadın sorunlarınınAdalet ile ilişkisini sorduk.

-          “Cezasızlığın sıradan hale geldiği, siyasetin cezalandırıldığı ve yasaklandığı, özgürlük ve adalet talebinin dahi tehdit olarak görüldüğü, kadına yönelik şiddetin neredeyse ödüllendirildiği mevcut siyasi iklimde kadınlar öfkeli. Hayatlarının kısıtlandığı, yargı kararlarının erkek egemen adalet çerçevesinde verildiği, iktidarın adaleti cinslerin sadece kendi arasındaki adalet olarak kurguladığı bir Türkiye’de bugün en çok kadınlar adaletten alacaklı. Gücünü gericilikten alan erkek şiddeti ve cezasızlığın son bulması için, tarikat yurtlarında tecavüze uğrayan bu ülkenin çocukları için adalet istiyoruz. ” dedi ve ekledi "dayanışma yaşatır, yaşasın kadın dayanışması". 

 

Haber: Sibel PARMAKSIZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x