Kazaya müdahale edenlerin arasına minibüs daldı: 2 ölü

Kazaya müdahale edenlerin arasına minibüs daldı: 2 ölü

Bursa’da meydana gelen bir kazayı gören ve sürücüsüne yardım etmek için duran vatandaşların arasına servis minibüsü daldı. Kazada 2 kişi öldü, biri ağır 2 kişi de yaralandı

21 Ocak 2016 - 13:32

Olay, Mustafakemalpaşa ilçesi Bursa-İzmir karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, önlerinde seyreden bir otomobilin yolda kayarak kaza yaptığını gören diğer sürücüler, kaza yapan otomobilde sıkışan sürücüye yardım etmek istedi. Dakikalar sonra, kaza yerine hızla yaklaşan bir servis minibüsü önce kaza yapan otomobili, daha sonra da yardıma koşan vatandaşları adeta biçti. 16 DM 123 plakalı otomobili ile Bursa istikametine seyreden Ahmet T (23) aniden otomobilin hakimiyetini kaybederek yolda kaymaya başladı. Bariyerlere çarparak duran otomobil sürücüsü araçta sıkıştı. Önlerinde meydana gelen kazayı gören ve kazazedeye yardım etmek için duran Arif Özeroğlu (50) ile bir başka sürücü Mürsel Yıldız (47), önce 112 acil servisi aradı daha sonra hemen emniyet şeridinden geriye doğru koşarak sıkışan sürücüyü araçtan çıkarmaya çalıştı. O sırada kaza yerine hızla yaklaşan ve iddialara göre çok süratli seyreden Alkan Y. (35) yönetimindeki servis minibüsü, büyük bir hızla kaza yapan otomobile ve sürücüye yardım eden vatandaşlara çarptı. Hem otomobili hem de vatandaşları yaklaşık 30 metre sürükleyen minibüs, yardım için duran sürücülerin park halindeki araçlarına çarparak durabildi.

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI
Yaşanan talihsiz olayda, kazazedeye yardım etmek için duran 50 yaşındaki Arif Özeroğlu olay yerinde, yine bir başka duyarlı sürücü Mürsel Yıldız ise kaldırıldığı İlçe devlet hastanesinde hayatlarını kaybettiler. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ahmet, durumunun ağır olması nedeniyle Uludağ Üniversitesi tıp fakültesine sevk edilirken, kazadan yaralı kurtulan minibüs şoförü Alkan Y. ise gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

Orgeneral Akar’dan JÖAK’a ziyaret

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x