‘Susmayacağız’

‘Susmayacağız’

Artvin’de imam eşi tarafından bileziklerini vermediği için öldürülen Subaşı için eylem yapıldı. Olayı protesto eden kadınlar, ‘Bu şehri kadın katillerine teslim etmeyeceğiz’ dedi

22 Ocak 2016 - 10:00

Artvin’in Hopa ilçesinde 11 Ocak günü çocuklarını okula bıraktıktan sonra kaybolan Güler Subaşı’nın cesedi 18 Ocak’ta evinin olduğu apartmanın asansör boşluğunda bulundu.

İmam eşi Yaşar Subaşı tarafından bileziklerini vermediği için öldürülen 2 çocuk annesi Güler Subaşı için Artvin Kadın Dayanışma Platformu üyeleri tepkilerini dile getirdi.

‘Sessizliği bozma vakti’

Kadın Dayanışma Platformu’nun Kızılay İşhanı önünde düzenlediği tepki eyleminde grup adına konuşan basın sözcüsü Sevgi Önay, Özgecan için toplandıkları günden bu yana 40’a yakın kadının daha cinayete kurban gittiğini belirterek şunları söyledi: “Artvin Kadın Dayanışma Platformu kadınları olarak diyoruz ki, ‘Susmayacağız, korkmayacağız.’ Bizler sustukça hayatlarımız çalınıyor, öldürülüyoruz, tecavüze uğruyoruz, şiddete maruz kalıyoruz. Yas tutmanın değil, sessizliğimizi bozmanın vaktidir. Güler Subaşı’yı unutmayacağız ve bu şehri kadın düşmanlarına ve kadın katillerine teslim etmeyeceğiz.” 

Artvin Kadın Dayanışma Platformu üyeleri bir basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirip sloganlar attı.

Günlük burç yorumlarınız ve tavsiyeleriniz burada - 22 Ocak 2016

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x