Lagarde: Mülteci akını ekonomiyi büyütebilir

Lagarde: Mülteci akını ekonomiyi büyütebilir

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, bugün başlayan Dünya Ekonomik Forumu’nda "mülteci sorununa" değindi ve Avrupa’ya gelen sığınmacı akınının ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasını (GSYH) "küçük ama olumlu" ölçüde büyüteceğini söyledi.

21 Ocak 2016 - 12:28

Telegraph gazetesinin haberine göre, Dünya Ekonomik Forumu’nun gerçekleştiği Davos’ta bu sabah konuşan Lagarde, foruma damgasını vuran sığınmacılar konusundaki IMF raporuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Lagarde’ın açıklamasına göre, IMF verileri sığınmacıların gelişi ile ülkelerin GSYH’sinin 2015’te yüzde 0.05, 2016’da yüzde 0.09 ve 2017’de yüzde 0.13 oranında artacağını gösteriyor. Ancak yükün paylaşımı ve kıtalara eşit bir şekilde dağılımı, bu bağlamda Avrupa Birliği ülkelerinin anlaşmaya varması önem taşıyor.

Sığınmacı akınının maaşlar üzerindeki baskılayıcı etkisinin "geçici" olacağını belirten Lagarde’ın açıklamasına göre, IMF bulguları "iş gücünün entegrasyonunu" öne çıkarıyor.

Ev sahibi kişilerin beklentilerine zarar vermeden de sığınmacıların ekonomiden yararlanabileceğine vurgu yapan IMF Başkanı’na göre, "mültecilerin günümüzdeki akını büyüme potansiyeli barındıran bir zorluk".

Lagarde, "Uygun politikalarla, bu zengin insan sermayesi kaynağı herkesin yararına olacak şekilde kullanılabilir" diye konuştu.

 

‘İran ihracatımızı çok olumlu etkiler’

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x