CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : "13 Çorumlu şehit düştü"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : "13 Çorumlu şehit düştü"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : "13 Çorumlu şehit düştü"

10 Nisan 2017 - 17:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da "Sizle bir müjdemi paylaşmak istiyorum" dedi ve İskilip, Alaca ve Osmancık ilçelerine bu yıl, Dodurga, Mecitözü, Oğuzlar ilçelerine ise 2019 yılında doğalgaz verileceğini belirterek, Çorum'un ilçelerini doğalgazın rahatlığı ve temizliğiyle tanıştıracaklarını bildirdi.Erdoğan, "Evet Platformu" tarafından Abide Meydanı'nda düzenlenen  "Çorum Buluşması"nda vatandaşlara hitap etti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, Çorum'un manevi muhafızları olan  gönül insanlarına Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

 Şair Çorumlu Aşıki'nin "Dost Cemalin Göstermezse" şiirinin bazı  bölümlerini okuyan Erdoğan, "Bizler de bugün Çorum'un misaline ermek için geldik.  Çorum'u, Çorumlu kardeşlerimizi gerçekten çok özledik. Sinemizde büyüyen hasret  dağına gayrı ferman dinletemedik." şeklinde konuştu.

Erdoğan, bu sırada alandaki vatandaşların, "Dik dur eğilme, bu millet  seninle" tezahüratlarına, "Biz hiçbir beşeri gücün önünde bugüne kadar eğilmedik.  Biz sadece Rabbimizin huzurunda, rükuda, secdede eğiliriz, başkası asla."  karşılığını verdi.

6 yıllık ayrılığın ardından tekrar Çorumlularla buluşmaktan duyduğu  memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Bugün bir kez daha Abide Meydanı'nda coşkuyla  heyecanla bizleri bağrına basan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Şu  anda karşımdaki şu topluluğu görünce memnuniyetim, mutluluğum çok daha fazlasıyla  arttı. Bugün Çorum başka, bambaşka." dedi.

Çorum'un, 2002'den bu yana her seçimde olduğu gibi 10 Ağustos  Cumhurbaşkanlığı seçiminde de kendilerine sahip çıktığını ifade eden Erdoğan,  Çorum'un, yüzde 64 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla  kendisini Cumhurbaşkanlığı makamına getirdiğini hatırlatarak, Çorumlulara,  vefaları ve kadirşinaslıkları için teşekkür etti.

"Çorum'un kararı net, oyu evet"

Abide Meydanı'ndaki atmosferin, 16 Nisan'da da Çorum'un kararının net,  oyunun "evet" olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

 "Sizlerden bu pazar da yine rekor bir oy oranı bekliyorum. İnşallah  Çorum'un bu sefer de dosta güven, düşmana korku salacak bir 'evet' oyuyla yine  tarih yazacağına inanıyorum. Şimdi öyle bir ses verin ki tüm zalimlerin yürekleri  titresin. Öyle bir 'evet' deyin ki mazlum gönüllere inşirah olsun. 16 Nisan'da  güçlü Türkiye için 'evet' diyor muyuz? Büyük Türkiye için 'evet' diyor muyuz? 16  Nisan'da müreffeh Türkiye için 'evet' diyor muyuz? 16 Nisan'da istikrarlı Türkiye  için 'evet' diyor muyuz? Maşallah, barekallah, bu iş bitmiştir."

 "16 Nisan demokrasi şöleni"nin şimdiden mübarek olmasını dileyen  Erdoğan, "sizle bir müjdemi paylaşmak istiyorum dedi. Erdoğan, İskilip, Alaca ve Osmancık ilçelerine bu yıl, Dodurga, Mecitözü, Oğuzlar  ilçelerine ise 2019 yılında doğalgaz getirileceği müjdesini verdi.

 "Rahmetli anam, o kömürün çilesini çok çekmişti"

Çorum'un ilçelerini doğalgazın rahatlığı ve temizliğiyle  tanıştıracaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii öncelikle hanım kardeşlerimiz bu işin huzurunu, mutluluğunu  yaşayacaklar. Rahmetli anam, o kömürün çilesini çok çekmişti. Apartmanın beş kat  altından bizler zaman zaman kömür çıkarsak bile, çoğu zaman çileyi onlar çekerdi.  O kömürü çıkarırlar, sadece kömürü getirmekle kalmaz, bir de onun pisliği, is  vesaire... O zaman her odaya icabında bir soba veya iki soba, bununla işi  geçiştiriyordun. Şimdi tüm evin doğalgazla ısıtıldığı, banyosunun, mutfağının,  odaların, her yerin... İnşallah bu benim bütün kardeşlerim için evladır."

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımın, sanayinin, bölgesinin üretim merkezi  olan Çorum'a ne yapılsa az olduğunu vurgulayarak, "Çünkü sizler yıllarca ihmal  edilmenize rağmen yılmadan, yüksünmeden çalıştınız. Şu çorak topraklara adeta  hayat verdiniz. Çoğu zaman kendi emeğiniz, sermayenizle fabrikalar kurdunuz. Şu  koca bozkırı adeta bir sanayi vahasına dönüştürdünüz." diye konuştu.
Kentteki fabrikaların sadece Çorum'a ve Türkiye'ye hizmet etmediğini,  İsviçre'den Amerika'ya, Irak'tan İtalya'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde  Çorumlu kardeşlerinin ürünlerine rastlandığını anlatan Erdoğan, "Çorum'un  başarılarıyla hepimiz iftihar ediyoruz. Sizlere daha iyi hizmet etmek, şehrimizi  hak ettiği yere taşımak için bizler de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Çorum'un  sıkıntılarını, beklentilerini, taleplerini çok iyi biliyorum. İmkanlarımız  arttıkça bunları da teker teker çözüyoruz."

Biz de 81 ilin tamamı denk

Hiçbir şehre üvey evlat muamelesi yapmadıklarını, İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, İzmir'e yatırım yaparken Çorum, Yozgat, Amasya'yı ihmal etmediklerini belirten Erdoğan, 81 ilin tamamının gözlerinde eşit, denk olduğunu vurguladı.

Erdoğan, dili, bölgesi, etnik kimliği ne olursa olsun 80 milyonun tamamına aynı nazarla baktıklarına işaret ederek, "Bizde Alevi, Sünni ayrımı yok. Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza ayrımı yok. Bizde 80 milyon aynı. Çünkü biz yaradılanı, Yaradan'dan ötürü seviyoruz ey Kemal. Bizim farkımız bu. Biz şu 14 yılda yaptığımız yatırımlarda, hiçbir zaman 'şurada hangi partili var', 'burada hangi partili var' demedik, hepsine bu milletin ferdi olarak muamelemizi yaptık." diye konuştu.

 "Yol arkadaşım, kardeşim, gönüldaşım Erol Olçok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum'a eğitimde bin 280 yeni derslik, 3 bin 172 kapasiteli yükseköğrenim yurdu, 10 sağlık tesisi kazandıklarını, Hitit Üniversitesini açtıklarını, sağlıkta altyapıyı tamamen yenilediklerini bildirdi.

Yol arkadaşı, kardeşi, gönüldaşı Erol Olçok adını taşıyan 800 yataklı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesiyle birlikte 4 sağlık yatırımının inşasının devam ettiğini belirten Erdoğan, bu örnek hastanenin yapımını çok kısa zamanda tamamlayacaklarını kaydetti.

Erdoğan, alanda bulunanları, Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip ile bütün şehitlerin ruhu için Fatiha okumaya davet etti.

Hızlı tren müjdesi

TOKİ kanalıyla Çorum'da 4 bin 687 konut uygulaması başlattıklarını dile getiren Erdoğan, geldiklerinde 59 kilometre olan bölünmüş yolu, 319 kilometreye çıkardıklarını dile getirdi.

Ulaştırma alanında 6 projenin yapımının devam ettiğini, bunlardan Çorum-Laçin-Osmancık devlet yolunun 2020'de, İskilip-Çankırı yolunun gelecek yıl biteceğini ifade eden Erdoğan, Samsun- Amasya- Çorum- Kırıkkale hızlı tren projesinin çalışmalarının üç kesim halinde sürdüğünü, hattın proje çalışmalarının gelecek yılın sonunda tamamlanacağını bildirdi.

"13 katrilyon 230 trilyonluk yatırım yapacağız"

Çorum'u da kapsayan Orta Anadolu Gelişim Projesi'ne de değinen Erdoğan, 13 katrilyon 230 trilyonluk yatırım yapacağız.  "Su ve sulama alanında bölgeye 455 tesis yapılacak. Son 14 yılda Çorumlu çiftçi kardeşlerimize, toplamda 1 katrilyonu aşkın tarımsal destek verdik. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz: Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer. Bunu çok iyi biliyoruz. Emek, zahmet olmadan nimet olmaz. Milletin gönlüne girmeden, ona hizmet etmeden iktidarda kalınmaz. Garip gurabanın dertleriyle dertlenirsen, yetimin başını okşarsan, fanilerimizin duasını alırsan, işte o zaman devlet adamı olursun. Yoksa, yaptığın iş sadece koltuğu işgal etmektir. İnşallah sizler bizi desteklediğiniz sürece, biz de sizin için hizmetkar olmaya devam ettiğimiz sürece ter dökmeye Allah'ın izniyle devam edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin yıllık tarihiyle Hitit, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin gözbebeği olan Çorum'un yüzyıllar boyunca alimleri, arifleri, nice hak aşıklarını yetiştirdiğini söyledi. Çorum'un İskilipli Atıf Hoca'nın şehri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Sizler Sultan Fatih'in hocası Akşemsettin Hazretlerinin, Şeyhülissam Ebussuud Efendi'nin, Koyun Baba'nın torunlarısınız." diye seslendi.

Şehit ve gaziler diyarı Çorum'un, Çanakkale, Sarıkamış, Yemen'de, vatan uğruna körpe fidanlarını, gencecik yavrularını feda ettiğini belirten Erdoğan, Çorum'un bin 510 İstiklal Madalyası bulunduğunu söyledi.

 "13 Çorumlu şehit düştü"

Erdoğan, dün olduğu gibi bugün de Çorumlu yiğitlerin, "Vatan savunması için kim var" denildiğinde, sağına soluna bakmadan "Ben varım" diyerek öne atıldığını kaydetti. Erdoğan, milletin istiklal ve istikbali söz konusu olduğunda, ilk safta yine onların çarpıştığını, Çorum'un terörle mücadele operasyonlarında sadece son 2 yılda 20 şehit verdiğini dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin savuşturulmasında, Çorum'un kahraman evlatlarının kanlarıyla destan yazdığını dile getiren Erdoğan, "15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlere sokakları, meydanları, kışlaları dar edenler, yine bu toprakların yani sizlerin akrabaları, çocuklarıydı. O gece 13 Çorumlu kardeşimiz darbeciler tarafından kalleşçe katledildi, şehit edildi. 'Bu vatan bizim kimse bizden alamaz' diyerek öne atılan, yol, dava arkadaşım, dostum Erol Olçok bunlardan biridir. Evde kalması için yapılan ısrarlara aldırmadan, 'Sen nereye ben oraya diyerek' babasıyla beraber daha 16 yaşında şahadete yürüyen Abdullah Tayyip, işte bu yiğitlerden biridir." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x