Yunanistan’da mülteci faciası: 44 kişi boğuldu

Yunanistan’da mülteci faciası: 44 kişi boğuldu

Yunanistan’ın Kalimnos ve Bulamaç adası açıklarında iki mülteci teknesinin batması sonucu son belirlemelere göre en az 44 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kayıp olduğu da açıklandı.

23 Ocak 2016 - 10:21

Hayatını kaybedenlerden 20’sinin çocuk olduğu ifade ediliyor. Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı, şu ana kadar 74 kişinin kurtarıldığını ifade ederek çalışmaların devam ettiğini belirtti. Hayatını kurtarmayı başaran mültecilerin ifadelerine göre, ahşap teknelerde çok kalabalık biçimde seyahat eden gruptan bazıları yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı. Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi Frontex’e ait helikopterlerin de katıldığı arama kurtarma çalışmalarında ise 17 çocuk, 17 kadın ve 10 erkeğin cesetlerine ulaşıldı.

En ölümcül ocak

Olay, Ege’deki en ölümcül ocak ayı olarak kayıtlara geçti. Göçmenler, hava şartlarının olumsuzluğu, denizin soğuk, dalgalı olması, ölüm riskinin yüksekliği nedeniyle bugüne kadar en az ocak ayında umuda yolculuğa çıkarken 2016’da bu durum değişti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, geçen yıl ocak ayında 20 düzensiz göç olayında 688 kişiyi kurtarırken, bu rakam yılın 15 gününde yüzde 200’lük artışla 2 bin 152’ye yükseldi.

 

 

Ersoy’un asistanı dolandırıcıyı ele verdi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x