Ankara’da bu gece ve yarın kar yağışı bekleniyor

Ankara’da bu gece ve yarın kar yağışı bekleniyor

21 Ocak 2016 - 13:32

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Ankara’da bu gece yarısı başlayacak kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar il genelinde etkili olması ve 10 cm civarında yüksekliğe ulaşmasının tahmin edildiğini açıkladı.

Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BİR UYARI DA O İLLERE

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Antalya ve Muğla için kuvvetli yağmur, Isparta ve Burdur için kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Yarın görülecek yağışların Muğla ve Antalya illerinde kuvvetli, sahil kesimlerinde çok kuvvetli (50-75 mm/m²) olması tahmin edilmektedir. Yağışların sahilde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

Isparta ve Burdur için kar yağışı uyarısında bulunulan açıklamanın devamında şöyle denildi: "Yarın görülecek yağışların Isparta ve Burdur’da yer yer etkili olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edilmektedir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir."

Orgeneral Akar’dan JÖAK’a ziyaret

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x