Kendini Sevmek mi? Kendine Aşık Olmak mı?

Kendini Sevmek mi? Kendine Aşık Olmak mı?

22 Mayıs 2018 - 23:20

Önce çok konuşulan ve her yerde karşımıza çıkan ama çoğu zaman narsistlik gibi algılanan 'kendini sevmek' konusunu irdeleyelim

Kendini sevmek her sabah aynaya bakıp "Aman Allah'ım ne kadar da güzelim. Angelina Jolie bile bu muhteşem kadının yanında solda sıfır kalır" diye düşünmek değil. Bu şekilde düşünmek bir nevi narsistliktir ve sağlıklı bir durum değildir.

Kendini sevmenin sağlıklı şekli aynaya baktığınızda "Angelina Jolie kadar güzel olmayabilirim ama benim değerim dış görünüşüme bağlı değil. Değerliyim çünkü Allah beni yaratıp bu dünyaya göndermeye değer bulmuş. Beni tek ve benzersiz yaratmış. Mükemmel olmayabilirim ve kendimi her şeyimle seviyorum." diye düşünmektir.

Aynaya baktığınızda gözünüze ilk çarpan şey kusurlarınız ise yine kendinizle ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekiyor olabilir.

-Kendinizi sevmiyorsunuz ama kendinize aşık gibi davranıyorsunuz. Aslında kendini sevme çırpınışları ama panik ile doğru duyguyu yakalayamama diyebiliriz. Çevrenizde gördüğünüz güzelliklerin tadını çıkarmak yerine hemen kendinizle kıyaslamaya başlıyorsunuz ve bu sizde gizli huzursuzluk yaratıyor. Topluluk içinde ön plana çıkma çabalarınız da bu sebeplerden dolayı geri tepiyor. Eğer bazı arkadaşlarınız sizin anlamlandıramadığınız bir şekilde hayatınızdan çıktıysa veya sizi aramamaya başladıysa sebebi büyük ihtimalle bu narsist ve ben merkezci tavırlarınızdır.

-Çevrenizde fedakar, uyumlu, mütevazi ve kimseyle problemi olmayan biri olarak tanımlanıyorsunuz ama aslında en büyük probleminiz kendinizle. Kendinizi yeterince sevmiyor ve önemsemiyorsunuz. Belki de dışarıdaki insanları mutlu etme çabanızın arkasında kendinizi sevdirme kaygınız yatıyordur. Ancak gözden kaçırdığınız en önemli şey her şey kendinizi sevmekle başlayacak. Biraz daha kendinize odaklanıp kendi benliğiniz için emek harcayın. Bu şekilde her şeyin çok daha güzel olduğuna şahit olacaksınız.

-İç huzuru ve ruhsal dengeyi yakalamış olan nadir insanlardansınız. Kendi içinde bütün problemleri çözmüş, kusurlarını anlayıp kendisini olduğu kabul etmeyi başarmış bir insansınız. İçinizde yarattığınız bu değer hem size hem çevrenize çok iyi geliyor. Büyük ihtimalle çevrenizdeki insanlar sizinle konuşurken sık sık narsist insanların kulağını çınlatıyor. Siz de içten içe gülümsüyorsunuz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x