EVLİLİĞE GİDEN YOL NİÇİN STRESLİDİR?

EVLİLİĞE GİDEN YOL NİÇİN STRESLİDİR?

24 Ağustos 2016 - 21:30

İzlenen Haber / Halime Erdoğan

Tüm kadınların ortak hayali; evlenme teklifi, tektaş yüzük, aşk cümleleri. Hayal ettiğiniz o romantik gecede, doğru yüzükle önünüzde diz çöktü beyaz atlı prensiniz. 'Evet' dediniz, mutlusunuz, şaşkınsınız, içiniz içinize sığmıyor.

Ya Sonra...

Peri masalları gibi başlayan bu hikayede neden kahramanlar ilk günlerdeki heyecanı yitirir

 

İzlenen Haber Ekibi olarak evliliğe giden yolda yaşanan stresli sürecin nedenlerini araştırdık.

1- Açıklık: (KENDİNİZ OLUN)

İlişkinin erken dönemlerinde, biz farkında olmasak da gerçek kimliğimizi saklar, olmak istediğimiz kişi gibi gözükmeye çalışırız. Ses tonumuzdan, gülümseyişimize kadar daha kibar, daha düzeyli oluruz. İlişki yol kat edip orta dönemlere ulaştığında ve evliliğe giden ilk adım atıldığında, duyulan güvenden ötürü düşüncelerimizi kaplayan rahatlıkla kendimize dönüşürüz. Kendimiz de kötü değilizdir aslında fakat başta yarattığımız profil bize ait olmadığından karşı taraf değiştiğimizi düşünür.

2- Değiştirmeye Çalışmayın (OLDUĞU GİBİ KABUL EDİN)

Partnerinizin sahip olduğu, hoşlanmadığınız bir takım alışkanlıklar olabilir. Bu alışkanlıkları en baştan kabul edin, değiştirmeye çalışmayın. Çünkü değişmeyecek, değişmiş gibi yapacaktır.  Kabul edemeyeceğiniz özellikleri varsa evlilik yoluna girmeyin.

3-  Yapmak İstemedikleri Konusunda Zorlamayın

Kendinizden yola çıkın. Sevmediğiniz bir konuyu somutlaştıralım. İstenmeyen eylem 'paspas yapmak' olsun. Sevdiğiniz kişi için olsa bile, isyan etme eşiğiniz ne kadar? Üç ay daha sabırlıysanız beş ay. Sabrettiğiniz süre boyunca fedakarlık yaptığınızı düşünecek, karşı taraftan da fedakarlık bekleyeceksiniz. Dayanma süreniz arttıkça, karşı taraftan beklentiniz artacak.

 

4- Talepkar Olmayın (SAYGI DUYUN)

İlişkinin yolunda gitmesi adına beklentileriniz var lakin partnerinizde hareket yok. İlk adımı atan siz olun, programı yapan siz olun, her şeyi karşı taraftan beklemeyin.

5- Ailesi Hakkında Kötü Konuşmayın (SESSİZ KALIN)

Herkesin ailesi kendine özeldir ve herkesin ailesinde karşı tarafın istemediği özellikler mevcuttur. Ailesini kötülemeyin. İyi özelliklerini vurgularken, kötü özellikleri hakkında sessiz kalın. Çünkü kendisi de ailesinin kötü özelliklerinin farkındadır fakat siz bunları yüksek sesle ifade ettiğinizde karşı taraf savunma yapmak zorunda kalacaktır.

6- Karar Alın (BELİRSİZLİK YIPRATIR)

Evlilik kararınızın ardından her kafadan bir ses çıkacak, özellikle kayınvalideler ve görümceler ruhunuzu sıkacak, damat adayını çeşitli dramatik konuşmalar, duygu sömürüleri ile etki altına alarak isteklerini dayatacaklardır. Bir defa evleniyorsunuz. Bu düğün sizin düğününüz, bu hayat sizin hayatınız. Kayınvalideniz ve görümcenizin devreye girerek en mutlu günlerinizi rezil etmemesi için oturacağınız evden, çıkacağınız balayına, takılarınızdan perdelerinize kadar konuşun, kararlaştırın.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x