FETÖ’DEN MAAŞ TUZAĞI!

FETÖ’DEN MAAŞ TUZAĞI!

16 Ağustos 2016 - 09:10

Terör örgütü FETÖ, kamu kurumlarındaki kritik yerleri ele geçirmek için engel gördüğü kamu personelini "30 bin lira maaş" gibi cazip tekliflerle özel sektöre davet ettirerek uzaklaştırmaya çalışmış.

 

Terör örgütü'nün FETÖ'nün kendi mensuplarını kilit noktalara getirmek için uyguladığı taktiklerin haddi hesabı yok. Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında kritik yerleri nasıl ele geçirdiği konusunda uyguladığı ilginç taktikler ortaya çıktı. Kazanamadığı bürokratı özel sektöre davet ettirme tuzağına başvuran FETÖ, kamuda yüksek lisans için 2 yıllığına görevli olarak ABD ve Avrupa ülkelerine gönderilen bürokratlar önce oradaki FETÖ'cü diğer bürokratlarla markaja almış.

 

İKNA OLMAZSA AÇIĞI ARANIR

FETÖ, kendisine yanaşmayan veya ikna olmayan bürokratların ayağının kaydırılması yöntemi devreye sokmuş. Bunun gibi yüksek lisans için 5 yıl önce gittiği ABD'de FETÖ unsurlarını yakından tanıyan, ancak çalıştığı bakanlıkta onlarla işbirliği yapmayan bir bürokratın başına da benzer oyun oynanmak istendi. ABD'deki FETÖ'cü kişiler bürokratı kendilerinden olmaya ikna etmeye çalıştı. Ancak bu bürokrat, namaz kıldıklarını dahi bir başka Müslüman kişiden gizlemelerinden şüphe duydu. Bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi. Yurt dışındaki FETÖ'cülerin saflarına katamadığı bu personelden kurtulmak için bu sefer Ankara'da operasyon çekme süreci başlatıldı. Herhangi bir açığını bulamadıkları bu bürokratla ilgili son çareyi ise özel sektöre davet ettirmekte buldular.

ÜST DÜZEY YÖNETCİLİK TEKLİFİ

Türkiye'de faaliyetleri ile göz dolduran ancak üst düzey yöneticilerinin FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen dev bir holdingden 3-4 yıl kadar önce bu bürokrata ciddi bir teklif gitti. Aylık 30 bin lira maaş ve çocuğunun eğitim masraflarının da şirket tarafından üstlenilmesi gibi imkanların sunulduğu teklifle karşılaşan bürokratı, bakanlıktaki FETÖ'cü unsurlar da 'Abi bu teklif kaçırılmaz' sözleriyle ikna etmeye çalıştı. Uzun bir süre, 'devlette kalıp yükselmekle, kazancının çok üstünde bir teklif' arasında kalan bürokratı son dakikada aynı bakanlıkta üst düzey yöneticilik yapan amiri ikna etti.

KENDİ ELEMANINI YERLEŞTİRİYOR

FETÖ'nün hedefindeki bürokrat, arkadaşı'nın "Seni bir yıl çalıştırıp işten çıkardığında yeniden buraya dönemezsin. Böylece bakanlıktaki pozisyonunu bir başkasına vermelerinin önünü açmış olursun" sözleriyle ikna olup bakanlıkta kalmayı tercih etti. Arkadaşını ikna eden bakanlığın üst düzey yönetici, bakanlıktaki belli noktalara FETÖ'cü olduğu bilinen kişilerin isimlerinin sürükli teklif edilmesinden huzursuz olunca durumdan şüphelendi ve arkadaşını yerini koruması gerektiği konusunda ikna etti.

TEKLİF EDEN CEO SIKINTILI ÇIKINCA GİTTİ

FETÖ'nün İstanbul merkezli ünlü şirketin üst düzey yöneticisi aracılığıyla yaptığı 30 bin liralık maaş teklifinin üzerinden yaklaşık 3,5 yıl geçti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçtiğimiz günlerde o şirketin CEO'su ve yardımcısı da gözaltına alındı. Sorgulandıktan sonra serbest bırakılan iki üst düzey yönetici, çalıştıkları holdinge geri döndü. Ancak piyasada itibarlarını kaybetmemeleri için tüm hakları verilerek kendilerinin istifa etmeleri sağlanarak görevlerinden ayrılmalarının yolu açıldı. (Kaynak: Yeni Şafak)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x