FETÖ’YE DÜZENLİ OLARAK MAAŞ ÖDEMİŞ ABDULLAH KAVUK’UN OĞLU...

FETÖ’YE DÜZENLİ OLARAK MAAŞ ÖDEMİŞ ABDULLAH KAVUK’UN OĞLU DA…

13 Ağustos 2016 - 11:39 - Güncelleme: 13 Ağustos 2016 - 11:52

FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan işadamları Abdullah Kavuk ve Ahmet Küçükbay’ın Pensilvanya’ya her ay düzenli olarak kurye ile yüklü miktarda para gönderdikleri bildirildi

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ünlü işadamları Abdullah Kavuk ve Ahmet Küçükbay'ın FETÖ'nün İzmir'deki 1 ve 2 numaralı finans kaynakları oldukları belirtildi. Küçükbay ile Kavuk'un FETÖ/PDY terör örgütü elebaşısı Pensilvanya'daki Fetullah Gülen'e her ay düzenli olarak yüklü miktarda maaş gönderdikleri, kayıtlara geçmemesi için paranın bankalar üzerinden değil, örgüt üyesi kurye vasıtasıyla gönderildiği tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgüte mali destek verdikleri gerekçesiyle 6 Ağustos'ta Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ve kardeşi Mehmet Kavuk'un da bulunduğu 10 kişi, 8 Ağustos'ta Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile 14 işadamı gözaltına alınmıştı. Küçükbay, 7 Ağustos'ta Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldıktan sonra 'daki evinden sabaha karşı saat 04.00'te alınarak İzmir'e getirilmişti. FETÖ'nün İzmir'deki 1 numaralı finans kaynağı Ahmet Küçükbay ile 2 numara Abdullah Kavuk'un, teröristbaşı Gülen'e her ay düzenli olarak kurye ile yüklü miktarda maaş gönderdiği belirlendi. Parayı götüren kuryelerin örgüt üyeleri içinden seçildiği, bu kişinin Kavuk ve Küçükbay'dan aldığı parayı düzenli olarak her ay Pensilvanya'ya götürdüğü öğrenildi. Maaşın kayıtlara geçmemesi için bankalar vasıtasıyla gönderilmediği, kurye yönteminin seçildiği belirtildi.

 

ABDULLLAH KAVUK'UN OĞLU DA GÖZALTINDA

Abdullah Kavuk'un 30 yaşındaki oğlu, Grup'un Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.



4 FARKLI SERİDE 1 DOLAR
Küçükbay'ın Yenikapı'daki mitinge üzerindeki 12 adet 1 la gittiği ortaya çıktı. FETÖ/PDY'nin elebaşısı gıyabi tutuklu Fetullah Gülen tarafından "okunup üflendiği" ve harf grubuna göre örgütlenmeyi sembolize ettiği bildirilen dolarların seri numaraları ilgili yeni bilgiler geldi. Küçükbay'ın üst aramasında ele geçirilen 1 doların, Fetullah Gülen'e yakın kişilere verilen F serisi ile B, G ve L serisi olduğu öğrenildi. Ünlü işadamının Bornova ilçesindeki Orkide yağ fabrikasında yapılan incelemede makam odasında bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Öte Abdullah Kavuk'un amcaoğlu Mehmet Kavuk'un İstanbul'daki evinde yapılan aramada da 2 adet B, birer adet de L ve J serisi olmak üzere 4 adet 1 dolar ele geçirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x