GAYRİMENKUL SERTİFİKASI DÖNEMİ BAŞLIYOR

GAYRİMENKUL SERTİFİKASI DÖNEMİ BAŞLIYOR

14 Temmuz 2016 - 18:30

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri gayrimenkul sertifikası ihracıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin “Gayrimenkul Sertifikası ihraç edilecek” açıklaması gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Düzenlemenin Resmi Gazete'ye gönderildiğini açıklayan Canikli, “Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak" dedi. Canikli'nin bu açıklamasından sonra gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri konuya ilişkin görüşülerini bildirdi.

"GAYRİMENKUL ALIM SATIMINI CANLANDIRACAK"

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Gayrimenkul alım satımını canlandıracak, teşvik edecek bu tür enstrümanları destekliyoruz. Yurtdışında örneklerini gördüğümüz değişik uygulamalar önümüzdeki süreç içinde ülkemizde de hayata geçirilecek ve benimsenecektir. Gayrimenkul sektörünü pozitif yönde tetikleyecek bu tür uygulamalar, diğer yatırım araçlarına kıyasla daima başı çeken gayrimenkulü daha gözde bir yatırım aracı haline getirecektir. İnşaat sektörü sanayi ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren 240 alt sektörle işbirliği içinde. Dolayısıyla bu tür çalışmaların sadece gayrimenkul için değil, diğer sektörler içinde olumlu etkisi olacaktır" dedi.

Gayrimenkul sertifikası dönemi başlıyor

"AZ RİSK ÇOK KAZANÇ"

Gayrimenkul sektörünün gelişmesi ve tüketicilerin nitelikli projelere daha kolay ulaşabilmesi için alternatif yatırım modellerine ihtiyaç olduğunu dile getiren Kabadayı, "Uygulamaya koyulacak olan gayrimenkul sertifikası kurumsal  ve bireysel yatırımcılar için önemli bir model olacaktır. Özellikle ülkemiz gibi gayrimenkulün birincil derecede ihtiyaç ve yatırım aracı olduğu pazarlarda satın almayı kolaylaştıracak alternatif yatırım olanakları sektöre pozitif etki sağlayacaktır. Büyük yatırımcılar yanında daha kısıtlı bütçelere sahip marka projelerin oluşturduğu katma değerden yararlanmak isteyen tüketicilerin yatırımlarını çeşitlendirerek az riskle daha çok kazanç sağlama şansı elde etmesini sağlayacaktır" dedi.Gayrimenkul sertifikası dönemi başlıyor

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x