GENÇ BAŞKAN BORNOVA’YA DAMGA VURDU

GENÇ BAŞKAN BORNOVA'YA DAMGA VURDU

29 Ağustos 2016 - 11:55

Olgun Atila, 2014 yılında 'Kaybedecek Zaman Yok, Daha Çok Çalışmamız Lazım' diyerek devraldığı Bornova Belediye Başkanlığı görevini başarı ile yürütüyor.

Hizmete sunduğu projelerinin yanı sıra, güler yüzü ve samimi davranışları ile de beğenileri üstüne toplayan Atila'nın, tamamlanmakta olan projeleri ile 'Bornova'da yaşamak ayrıcalık haline gelecek.'

İşte 2014 itibari ile Bornova Belediyesi tarafından hizmete sunulan projeler;


Dost Market

Bornova’da ‘dost’ belediyecilik. Sosyal belediyecilik ve gıda bankacılığına yeni bir anlayış getirdiğimiz Dost Market’te, ihtiyaç sahipleri aylık erzaklarını modern koşullarda, istedikleri gibi seçip alabiliyor. Dost Market’te, para değil iki ayda bir kredi yüklenen Dost Kart geçiyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün uzmanlarından oluşan ekip tarafından yapılan birebir görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirlenen ihtiyaç sahipleri, gıda ve temizlik gruplarında 200 ürün çeşidi arasından aylık alışveriş yapabiliyor. Aileler gelir ve ihtiyaç durumuna göre belirlenen limitler ölçüsünde istediği ürünü alabiliyor. Proje kapsamında gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra giyim ve yakacak ihtiyaçları da karşılanabiliyor. Projeden faydalanmak için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurmak gerekiyor. Dost Market 

hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

DOST MARKET’İN ÜÇÜNCÜ ŞUBESİ DOĞANLAR’DA AÇILDI

 

+1 Down Kafe

Down Sendromlu gençlerin çalışacağı “+1 Down Kafe” Büyükpark içinde açıldı

Sokak Kütüphanesi

Engelsiz Yaşam Merkezimizin yanında oluşturduğumuz Sokak Kütüphanesi okurlarını bekliyor

Engelsiz Yaşam Merkezi

Engelsiz bir kent hedefiyle pek çok çalışma yapan Bornova Belediyesi, kısa bir süre önce Büyükpark içerisinde hayata geçirdiği +1 Down Kafe Porojesi’nin ardından şimdi de Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açtı.

Altındağ Atatürk Spor Kompleksi

2 bin 500 izleyici kapasiteli Altındağ Atatürk Spor Kompleksi, 5 bin 200 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 14 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip. Üç kat olarak yapılan tesiste tek tribünlü 250 kişilik antrenman salonu da bulunuyor.

Kedi Evleri

Bornova Belediyesi sokak kedilerinin sığınıp korunabileceği ‘kedi evleri’ projesini hayata geçirdi.

Mutlu Kuş Evleri

Down sendromlu çocuklar kalplerindeki sevgiyi kuşlara sığınacakları sıcak yuvalar yaparak gösterdi. Bornova Belediyesi, Ulusal Down Sendromlular Derneği ve Yeni Yüksektepe Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen “Mutlu Kuş Evleri Projesi”yle Bornova’da kuşların sığınacakları rengarenk yuvaları oldu.

Akülü engelli arabalar için şarj istasyonu

Engelli vatandaşların akülü araçları için şarj istasyonları kuruldu. Akülü aracı kullanan vatandaşlar, İlçenin çeşitli yerlerinde kurulan 7 farklı şarj noktasından yararlanabiliyor.

Yeşilova ve Çamdibi’ne Köprü Projesi

Kazım Dirik Mahallesi’nden Yeşilova ve Çamdibi’ne geçişlerde yaşanan trafik karmaşasına son verecek köprü düzenlemesi yaptık. Yıldırım Beyazıt Caddesi ile 364 sokağı Manda Çayı üzerinden birbirine bağlayacak olan köprü 20 metre genişliğinde oldu Dere kesitini daraltmayacak şekilde projelendirilen köprü, trafik akışında büyük rahatlama sağladı.

Dost Kart

80 bine yakın öğrenci nüfusuyla tam bir üniversite kenti olan Bornova’da, üniversite öğrencileri için hayat koşullarını hafifletmek adına Dost Kart projesini hayata 

geçirdik. Üniversite öğrencilerinin esnaftan indirimli alışveriş yapmasını sağlayan Dost Kart, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Şifa Üniversitesi’nin işbirliğiyle yaşama geçirildi. Uygulama kapsamında öğrenciler “Dostkart” amblemini gördüğü işyerlerinden yüzde 10’dan yüzde 50’ye kadar indirimli alışveriş yapma imkanı buluyor. Projede yer alan ilçe genelindeki 350 işletmede Dost Kart’ın geçerli olduğunu gösteren standart bir sticker yer alıyor. Her işyeri kendi inisiyatifi doğrultusunda farklı indirim oranı uyguluyor. Projeye katılan işyerinden Dost Kart ile alışveriş yapan öğrenci belirlenen indirimden faydalanıyor. Projeden İzmir’deki üniversitelerde öğrenim gören bütün öğrenciler faydalanabiliyor.

Güneş Tarlası

Güneş ışınlarından maksimum fayda sağlamak için yıllık 150 bin liralık elektrik enerjisi üretecek 300 kilowattlık Fotovoltaik Güç Sistemi kurduk. Erzene Mahallesi’nde bin 250 güneş panelinin yerleştirildiği yedi dönümlük arazide çalışmaya başlayan sistem, ürettiği elektriği dağıtım şebekesine vermeye başladı. Proje sayesinde hizmet binalarımızın tamamında kullanılan elektrik enerjinin yüzde 25’ini güneşten elde ediyoruz. Sistem, her yıl çevre kirliliğine neden olan 250 ton karbon salımını engellemiş oluyor.

 

Eğridere Rekreasyon Alanı

Yerel seçimlerin ardından mahalle statüsü kazanan Eğridere’de yeşil alan, çim saha, oyun parkı ve spor aletlerinden oluşan rekreasyon alanı oluşturduk. Törenle açılan alanda, gençler ve çocuklar çim sahada futbol oynama imkanına kavuştu. Kadınlar da çocukları için gittikleri parkta, spor aletleriyle keyifli anlar geçirmeye başladı. 8 bin metrekare alanı kapsayan rekreasyon alanına üç bin 500 metrekare parke taşı ve bin metre bordür döşendi. 20×40 metre ebatlarındaki çim sahaya gece ışıklandırması yapıldı. Ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi de yapılan alanda Eğriderelilerin kendi ürettiği ürünleri sergileyip satışa sunabileceği bir alan da oluşturuldu. Ayrıca alanın yanı başındaki kullanılmaz halde olan tuvaletlere tadilat yapılarak yenilendi.

 

Giysi, Kitap, Oyuncak Paylaşım Noktası

“Paylaşmak Güzeldir” sloganıyla yola çıktık, ihtiyaç fazlası oyuncak, giysi ve kitapları ihtiyacı olanlara dağıtmak için yeni bir uygulama başlattık. İlçenin beş ayrı noktasında “Paylaşım Noktası” kurduk. Bornovalıların kullanılabilir nitelikteki ikinci el ya da yeni giysi, oyuncak ve kitaplarını ihtiyacı olanlarla paylaştığı kumbaralar, üç ayrı camlı bölmeden oluşuyor. Işıklandırma sistemiyle geceleri de dikkat çeken stantlara günün her saatinde eşya konulabiliyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin iki günde bir topladığı kitap ve oyuncaklar okullarla işbirliği 

yapılarak öğrencilere dağıtılırken, giysiler ise Giysi Bankamız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Paylaşım noktaları, Çamdibi Pazaryeri, Bornova Cumhuriyet Meydanı, Küçükpark, Forum Bornova ve Belediye Hizmet Binası bahçesinde bulunuyor.

 

Çamdibi Çıkmaz Sokakları Ana Yola Bağlayan Çalışma

Çamdibi’nde Mediha Mahmut Bey İlkokulu’nun yakınında yeni bir yol açarak yedi çıkmaz sokağı buraya bağladık. Yeni açılan 5311 sokak ile çıkmaz sokakların ana yollara ulaşması sağlanırken, ilkokulun çıkış saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığının da önüne geçildi. 5301, 5305, 5306, 5307, 5317, 5318 ve 5319 sokaklar yeni yapılan 5311 sokak sayesinde çıkmaz sokak olmaktan kurtarıldı.

 

Atatürk Mahallesi’ni Rahatlatan Trafik Çalışması

Atatürk Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan 909 sokağa ters yönden giren araçların neden olduğu trafik karmaşasını yeni bir yol açarak bitirdik. Yeni yol sayesinde Osmangazi yönünden gelen araçlar, Yavuz Caddesi’ndeki kavşaktan girerek viyadük altından yeni bağlantı yoluna saparak 909 sokağa güvenli bir şekilde ulaşabiliyor.

Pınarbaşı Yol ve Altyapı Çalışması

Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Pınarbaşı’nın en çok kullanılan ana arterlerinden biri olan Pınar Caddesi’nde kapsamlı düzenlemeler yaptık. Çalışma kapsamında bir kilometrenin üzerindeki hat boyunca elektrik, internet ve telefon kabloları yeraltına alındı. Kanalizasyon ve su hatları değiştirildi, yağmur suyu ızgaraları ve kaldırımlar yenilendi, tretuvar ve bordür taşları döşendi. Ayrıca Çanakkale Caddesi üzerindeki tüm yağmur suyu ızgaraları da yenilendi.

Bornova Belediyesi'nin Dveam etmekte olan projeleri ise;

“Evimize hoş geldin” bebek

Hatıra niteliğindeki “Evimize Hoşgeldin Bebek” paketinde fotoğraf albümü, bebek şeklinde sabun ve zıbın yer alıyor.

 

E-Kent Bilgi Sistemi

İZKA’nın “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı”na sunup hibe kazandığımız “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi”nin protokolü imzalandı, çalışmalara başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi ile stratejik ortak olduğumuz ve 750 bin lirasını İZKA’nın karşılayacağı projenin toplam bütçesi 1 milyon TL. Belediyemizin 45 başvuru arasından kazandığı hibe programının uygulama süresi bir yıl olarak belirlendi. “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi’nin” amacı; vatandaşların yerel yönetim hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için belediye hizmetlerinin e-devlet uygulaması, internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulması. Projeyle bugüne kadar kendi olanaklarımız ile gerçekleştirmiş olduğumuz bilgi işlem teknolojileri yatırımları bir adım öteye taşınarak birbirine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi’ne bağlanacak. Böylece yerel yönetim hizmetlerindeki süreçler kısalacak, verilen hizmetlerin kalitesi artacak, kurumsal kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanılabilmesi mümkün olacak.

 
 
 

Bornova Büyük Park

Vatandaşların öneri ve talepleri doğrultusunda hazırlanan proje ile park, daha kullanışlı hale gelecek

 

Pınarbaşı Kültür Merkezi

Haziran ayında temellerinin atılması planlanan Pınarbaşı Kültür Merkezi 1000 metrekarelik alana sahip olacak ve çok amaçlı olarak hizmet verecek.

 

Doğanlar Kültür Merkezi

Doğanlar’da yapılacak ve proje hazırlıkları devam eden kültür merkezinde; Dost Market, çok amaçlı salon ve kadın dayanışma ofisleri yer alacak.

 

Çocuk Dünyası

UNICEF’in çocuk dostu kent seçtiği Bornova’da belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek “Çocuk Dünyası” Projesi, öğrencilerin eğlenerek öğrenebilecekleri benzersiz bir tesis olacak.

 

Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi

Temeli 15 Ocak’ta atılan Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi’nin yapımı büyük bir hızla devam ediyor. Dört ayda yüzde 60’ı tamamlanan binanın 2016 yılı içinde kullanıma açılması planlanıyor.

 

Yeni Hizmet Binası

Bornova Belediyesi’nin tüm birimlerinin tek çatı altında toplanarak halka sunulan hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve kent yaşamına kaliteli bir kamusal alan kazandırılması için yapılacak yeni belediye hizmet binasının projesi yarışmayla belirlendi.

Topçu Tugayı Yolu

Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Manisa Yolu’na bağlayacak 57. Topçu Tugayı Yolu çalışmalarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütüyoruz. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Manisa yönünden gelen araçların Bornova Merkez’e geçişi kolaylaşacak. Bağlantı sadece Bornova’nın değil, İzmir’in trafiğini de rahatlatacak. 528 Sokak ile 467 Sokak kesişiminden başlayarak Malazgirt İlkokulu’nun önüne kadar açılması planlanan toplam 680 metrelik Topçu Tugayı Yolu, Bayraklı Smyrna Meydanı’ndan başlayıp Bornova Çevreyolu Kavşağı’na kadar kesintisiz bir bulvar olarak kent içi ulaşımda önemli bir işlev gören Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni İstanbul Caddesi’ne (Manisa Yolu) bağlayacak. Böylece araçlar Bornova’nın merkezine, çevre yollarına, üniversite ve hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek. Tugay içindeki çalışmalar kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği yıkılan bahçe duvarının yerine iç kısımda bin 100 metre yeni istinat duvarı yapıldı. Kalan 190 metrelik kısım ise yapılacak kamulaştırmanın ardından tamamlanacak. Aynı çalışma kapsamında 57. Topçu Tugayı’na bir nizamiye binası, iki depo ve iki nöbetçi kulübesi yapıldı.

 
 

İstihdam Artırma Projeleri

Belediyemiz ve İŞKUR işbirliğinde bilgilendirme toplantıları yaparak, iş arama süreçleri, iş arama becerisini geliştirme ve meslek seçimi konularının anlatıldığı eğitimlerle istihdam sorununa çözüm arıyoruz. Bu kapsamda işverenlerle iş arayanları bir araya getirerek çok kısa sürede çok sayıda kişiyi iş sahibi yaptık. 15 günde bir Bornova Nikah Sarayı’nda yapılan ve 15 yaşını dolduran her bireyin katılabildiği eğitim toplantılarında, katılımcılara iş arama süreçleri, iş arama becerisini geliştirme, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, meslek seçimi, İŞKUR’la nasıl irtibata geçileceği, sürecin nasıl işlediği ve İŞKUR’un açtığı meslek edindirme kursları hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Toplantılara katılmak isteyenler için muhtarlıklarla irtibat kurarak servis desteği de sağlanıyor. Önümüzdeki süreçte Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) kurs gören öğrencilere de meslek seçimi konusunda eğitim verilecek.

 
 

Yeni Parklar

Tüm mahallelerimizdeki mevcut parkların yenilenmesi ve yenilerinin yapılması için kapsamlı bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ilk etapta 19 yeni park yapıyor, 31 parkı da yeniliyor. Yapımı devam eden 19 parkın toplam alanı 13 bin 204 metrekare olacak. Alanları ihtiyaca göre belirlenen yeni parkların en büyüğü 3 bin 351, en küçüğü ise 314 metrekare olacak. Çalışmalar kapsamında kum ya da toprak olan parkların zeminleri yenilenerek dökme kauçuk ile kaplanıyor. Yeni oyuncak ve banklarla donatılan park ve bahçelerin bakımları yapılıyor. İhtiyaç duyulan alanlara istinat duvarı örülüyor, taş ya da taraklı mozaik döşeniyor. Üç aşamada gerçekleşecek çalışmalar tamamlandığında Bornova’daki toplam park sayısı 475’e çıkacak. Parkların toplam alanı ise 1 milyon 711 bin 700 metrekareye ulaşacak.

 
 

Çamdibi’nden Bornova Merkeze Kolay Ulaşım Hattı

Çamdibi’nden Kazım Dirik Mahallesi ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne otoyolun altından geçişi sağlayacak yol düzenlemesi tamamlanıyor. Yapılan düzenlemeyle, otoyoldan gelen araçlarla Çamdibi Altındağ Bölgesi’nden gelen araçların kavşakta karşılaşmasını önleyerek yaşanan yoğunluk azaltılacak. Yeni düzenlemede Çamdibi yönünden gelen araçlar kavşağa hiç girmeden otoyol kenarından Aydın yönüne doğru ilerleyecek. Yaklaşık 300 metre ilerleyen araçlar, Manda Çayı kenarından otoyol viyadüğünün altından geçerek İzmir yönüne dönecek. Bu yeni güzergah ile Forum Bornova’ya geçişlerde yaşanan sıkışıklık da giderilmiş olacak. Yapılan düzenlemelerin ikinci aşamasında Şifa Üniversitesi Hastanesi önünden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne geçişi sağlayacak 25 metrelik yolun bağlantısı da kavşak düzenlemesiyle sağlanacak.

 
 

Köy Turizmi Projeleri

Bütünşehir Yasası gereği mahalle statüsüne dönüşen 12 köyümüzü kalkındırmak amacıyla doğa ve köy turizmi projelerini yaşama geçirmeye başladık. İlk olarak Beşyol Köyü’nde düzenlediğimiz Kiraz Festivali’ne 5 bin kişi katıldı. Mahalleye dönüşen 12 köyün muhtarı ile sık sık bir araya gelip fikir alışverişinde bulunarak, ihtiyaç ve önceliklerini belirliyoruz. “Doğa ve Köy Turizmi” projelerimizle, Bornova’nın köylerini kiraz, zeytin, incir gibi kendi ürünleriyle kalkındırmayı, çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın ürünlerini daha iyi değerlendirmeleri ve tüketiciyle doğrudan buluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

 
 

Üniversitelerle İşbirliği

80 bine yaklaşan nüfuslarıyla kentimizin dinamik gücü olan üniversitelerimizle işbirliği içinde çalışıyoruz. Ege, Yaşar ve Şifa Üniversitesi gibi saygın ve büyük üç üniversiteye sahip olmanın şansının bilincinde, sık sık üniversite yöneticileri ve öğrencilerimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Fikir Bulutu Projesi:

Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte Küçükpark’ta “Fikrini al, parka gel” sloganıyla Fikir Bulutu etkinliği düzenledi. Genç-yaşlı, kadın-erkek bölgede yaşayan vatandaşlar, işletme sahipleri ve öğrenciler Küçükpark’la ilgili hayata geçirilmesini istedikleri hayallerini, taleplerini küçük kağıtlara yazarak kurulan düzeneğe astı ve bir dilek bulutu oluşturdu. Forum niteliğindeki etkinlikten çıkan istekler projelendirilmeye başlandı.

Yeni Hizmet Binası:

Tüm birimlerimizi tek çatı altında buluşturacak yeni hizmet binamız için Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi üçüncü sınıf öğrencileri yaratıcı ve ergonomik fikirlerini çizimlere ve maketlere dönüştürdü. Binanın tasarım aşamasında öğrencilerin fikirlerinden faydalanılıyor.

 

Binalara Dış Cephe İyileştirme Projesi

İlçe genelindeki binaların fiziki görünümlerini iyileştirecek bir dönüşüm başlatıyoruz. Bina cephelerinin birbirine uyumlu renklere boyanmasından, klima yerlerinin düzenlenmesine kadar pek çok yeniliği içerecek projede hem görüntü güzelleşecek hem de evlerin değeri artacak. Pilot bölge olarak belirlenen ilçenin ana arterlerinden Mustafa Kemal Caddesi’ndeki binalarda cephe düzenlemesi yapılması için gerekli hazırlıklar yapılıyor. Apartman yöneticilerine proje desteği verilecek. Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz ve üniversitelerin ilgili bölümlerinin katkılarıyla oluşturulacak yeni düzenleme projeleri, apartman yöneticilerinin beğenisine sunulacak. Yöneticilerin önerileri ve istekleri de dikkate alınarak son şekli verilecek cephe düzenlemesi projesi kapsamında, binalar birbirine uyumlu renklere boyanacak, klimalar belirli bir düzene göre yerleştirilecek, işyeri tabelaları disiplin altına alınacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x