GOOGLE YÜZÜNDEN BAŞI DERDE GİRDİ

GOOGLE YÜZÜNDEN BAŞI DERDE GİRDİ

15 Ağustos 2016 - 14:20

Google'ın 2 yıldır internet üzerindeki tüm döküman şablonlarında genç bir kadının ismini kullandığı ortaya çıktı. Genç kadın son iki yıldır, birçok rahatsız edici mesajla muhattap olmak zorunda kaldı.

Google ürünlerini kullananlar, Casey'in ismini yakından tanıyabilir. Bundan iki yıl önce Google şirketi, Docs, Slides gibi ürünlerinde örnek isim olarak Casey Baumer'ı kullandı.

İLK MESAJINI İKİ YIL ÖNCE ALDI

Casey Baumer adlı genç kadın, Google Docs mecrasından ilk mesajını 2 yıl öncesinde aldı. Baumer'a gelen söz konusu mesajın içeriğini; "İsminin GoogleDocs ismi olduğundan haberin var mıydı?" şeklinde bir soru oluşturuyordu. 20 yaşındaki gıda stilisti Casey Baumer ise konu ile ilgili herhangi bir fikri olmadığını; ilk etapta mesajı dikkate almadığını dile getirdi. Fakat, daha sonraki süreçte Google Docs ya da Google Slides uygulamalarında Casey Baumer adı sürekli olarak en üst noktada yer aldı.

ÖRNEK OLARAK İSMİNİ KULLANDI

Google, son iki yıldır söz konusu uygulamalar üzerinden belge istemi konusunda örnek olarak sürekli genç kadının ismini kullandı. Bir Google sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin yaratıcılık ruhunu ortaya çıkarma noktasında John Smith ya da Jane gibi klişe bir isim kullanmak yerine, "Casey Baumer" şeklinde bir isim tercihinde bulunduklarını; fakat yıllardır gerçek Casey Baumer'e gelen mesajların kullanıcıyı son derece sinirlendirdiğini farkına vardıklarını belirtti.

SORULAR SORMAYA DEVAM ETTİLER

Süreç içerisinde sürekli Casey Baumer'dan konuyla ilgili şikayetler aldıklarını ifade eden Google sözcüsü, kullanıcıya gelen mesajların bazen komik olsa da çoğu zaman rahatsız edici düzeyde olduğunu sözlerine ekledi. Sözcü, Casey Baumer'ın son süreçte Facebook Messenger uygulaması üzerinde biriken filtrelenmiş mesajları görünce, artık dayanamadığını vurguladı. Kullanıcılar Casey Baumer'a sürekli olarak yaşadıkları problemler ya da kişisel sorunları hakkında sorular sormaya devam ettiler.

FACEBOOK ÜZERİNDEN PAYLAŞIM YAPTI

Baumer, yalnızca ismi okumak yerine, belgelerin içeriğine bakıldığı takdirde, kendisinin konuyla ilgili herhangi bir ilgisinin olmadığının anlaşılacağını söylüyor. Baumer, son süreçte Google'ın kendisine sormadan gerçekleştirdiği davranış konusunda, kendisine yardım etmeleri için Facebook üzerinden bir paylaşım yaparak konuya açıklık getirilmesini istedi.
The Telegraph'ta yer alan habere göre Google sözcüsü, yeni güncelleme ile birlikte Casey Baumer'ın adını söz konusu platformdan kaldıracağının altını çizdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x