ÇİĞLİ'DE NELER OLUYOR ?


ÇİĞLİ'DE NELER OLUYOR ?

Uzun süredir kafamızı nereye çevirsek orada Ege Koop. reklamı ile karşılaşıyoruz. Çiğli’de zemin katı bile deniz gören, dev proje. Sayın Çiğli Belediye Başkanımız Hasan Arslan’da projeyi desteklediğini her fırsatta beyan ediyor.

İzlenen Haber Gazetemize gelen bir soru üzerine yaptığımız araştırmalar doğrultusunda, karşımıza çıkan sonuçları, kamuoyunu aydınlatmak adına tüm okurlarımıza duyuruyoruz.

Sayın Belediye Başkanımız Hasan Arslan’a soruyoruz;

Sayın Başkanım, Çiğli Belediyesi İmar Müdürü Boray Akar’ın aynı zamanda Ege Koop. yönetim kurulu üyesi olması, sizce etik mi? Bu doğrultuda İmar Müdürünüz Boray Akar, yasalar, haklar, yönetmelikler hususunda ne kadar objektif olabilir ya da olabilir mi?

657’ye tabi olan bir memurun, kooperatif yöneticisi olması kanunlarımıza aykırı değil midir?

Boray Akar’ın Ege Koop’tan kazancı ne kadardır?

Ayrıca, gazetemize yapılan şikayetler doğrultusunda Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Hüseyin Aslan’ın yani Ege Koop’un gizli ortağı olduğu söylenmektedir. Sayın Başkanım tüm İzmir’in merak ettiği bu soruyu, size İzmirliler adına soruyoruz, bir ortaklık söz konusu mudur?

Eğer ortaklık söz konusu ise niçin vatandaştan gizlenmiş, gizlenmeye gerek görülmüştür?

‘Yoğurdum Ekşi’ Diyeni Duydunuz Mu?

Sayın Başkanım eğer siz gizli ortaksanız, müdürünüz de yönetim kurulu üyesi ise, Ege Koop’un yaptığı bu ‘dev inşaata’ ne kadar güvenilebilir?

İnşaata verilmiş olan ruhsatların ne kadarı hak edilmiştir?

Buraya verilmiş ya da verilecek olan İKSA Ruhsatı, asıl ruhsat,  deprem yönetmelikleri ve kriterlerine uygun olacak mıdır?

İnşaat alanının inşaata uygun olup olmadığına kim karar verdi?

Sayın Başkan Hasan Arslan, Ahmet Yesevi Cd., Evka 5 Bölgesi, 8930 Sokak No:3, 35650 Çiğli/İzmir adresinde Efecity yapılarının, inşaatında kullanılan iş makinelerinin sizin olduğu söyleniyor, inşaatlar sizden malzeme alıp, sizin iş makinelerinizi kullanıyorlarsa, onlara bir takım kolaylıklar sağladığınız iddia ediliyor.

Duyduklarımızın doğru olmamasını tüm İzmirliler gibi İzlenen Haber Gazetesi olarak biz de temenni ediyoruz. Ayrıca; tarafsız, açık, doğru ve güvenilir bilgiyi kamuoyuna aktarma sorumluluğumuz doğrultusunda da, konuyu detayları ile araştırarak, tüm çıplaklığıyla okurlarımıza sunacağımızı da beyan ediyoruz.

İzlenen Haber Gazetesi hiçbir zaman, yanlışa doğru, doğruya yanlış dememiş olmanın gururu ile sizin için araştırmaya, sizin için yazmaya ve sizin için belgelemeye devam edecek.