ABD’DEN ÜST DÜZEY ZİYARET

ABD'DEN ÜST DÜZEY ZİYARET

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Ankara'ya geldi. ABD'li diplomat, PYD'ye verilen ağır silahlar ve Rakka operasyonu konusunda bakanlık yetkililerini bilgilendiriyor.

30 Haziran 2017 - 12:44

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'nda temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi. ABD'li diplomatın Ankara'da Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'nda temaslarda bulunacağı öğrenildi.

RAKKA OPERASYONUYLE İLGİLİ BİLGİ VERİYOR
Dün Rakka'da PYD ile temaslarda bulunan McGurk, bu temasların hemen ardından Ankara'ya geçti. Savunma Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı düzeyinde kabul edilen ABD'li diplomat, PYD'ye verilen ağır silahlar ve Rakka operasyonu konusunda bakanlık yetkililerini bilgilendiriyor.

GÖRÜŞMEDE PYD'YE VERİLEN SİLAHLAR KONUŞULACAK
Görüşmede, Ankara'nın PYD'ye verilen silahlar konusundaki kaygılarının konuşulduğu ve silahların PYD'den geri toplanması konusunda oluşturulacak mekanizmanın detaylandırılacağı da gelen bilgiler arasında.

"TÜRKİYE'Yİ HER HAFTA BİLGİLENDİRİYORUZ" DEMİŞTİ
ABD'nin DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Rakka operasyonuyla ilgili olarak Türkiye'yi her hafta bilgilendirdiklerini söyledi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x