REGL SANCISINA İYİ GELEN 12 YÖNTEM

REGL SANCISINA İYİ GELEN 12 YÖNTEM

REGL SANCISINA İYİ GELEN 12 YÖNTEM

27 Eylül 2017 - 22:30

Bazı kadınların kabusu olan regl sancısını doğal yöntemlerle azaltabileceğinizi biliyor musunuz?

Sancılı geçen regl dönemleri, bazı kadınların kâbusu. Sancının yanı sıra terleme, ishal, mide bulantısı gibi sorunlar da ortaya çıkabiliyor. Peki, regl sancısı nasıl giderilebilir?

Sıcak kompres yapın. Sancıların arttığı dönemde karın bölgesindeki kan akışını hızlandırmak, ağrıları da hafifletir. Bunun için sıcak su torbasını karın ve bel bölgenize masaj yapar gibi uygulayın.

Spor yapın. Düzenli olarak spor yapmak acı ve ağrı eşiğinizin yükselmesine yardımcı olur. Buna ek olarak, karın ve bel kaslarınızı güçlendirmenizi sağlar. Düzenli yürüyüş, koşu, yüzme ya da evde yapabileceğiniz hareketlerle bunu kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak yapılan spor dışında bu döneme özel gevşeme hareketleri yapmak da ağrıların hafiflemesine ve bu bölgedeki kasların rahatlamasına yardımcı olur.

Rezene çayı için. Rezene çayı rahimdeki kasların gevşemesine ve ağrıların azalmasına yardımcı olur. Bu dönemde, günde iki kez rezene çayı içebilirsiniz.

Papatya çayı rahatlatıcı etkisiyle ağrıların azalmasında önemli rol oynar. Aynı zamanda uyumak için de yardımcıdır. Böylece, ağrıları daha az hissedebilirsiniz.

Adet döngüsündeki düzensizlikleri gideren maydanoz, içeriğindeki bileşenlerle ağrıyı da azaltır. Maydanozu sıcak suda kaynatıp, suyunu rahatlıkla içebilirsiniz.

İçerdiği asitlerle progesteron hormonunu dengeleyerek regl sancısını azaltan keten tohumu da bu dönemde tüketebileceğiniz doğal ürünler arasında.

Antispazmodik özelliği ile tarçın regl sancılarında rahatlatıcı bir baharattır. Tarçını suda kaynatarak elde ettiğiniz suyu günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.

Bazı vitamin ve mineraller ağrılarınızı azaltmada size yardımcı olabilir. Özellikle bu dönemde taze sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin. Kahve, çay, asitli içecekler ve alkolden uzak durun. Sigara da vücudunuzdaki oksijen miktarını azaltacağında bu dönemde sigara içmeyin.

Ağrıya neden olan prostaglandinlerin azalmasına yarayan zencefil, toz haliyle balla karıştırılarak ya da suda kaynatılarak tüketilebilir.

Ilık bir duş alın. Duş, rahatlatıcı etkisiyle ağrılarınızı azaltıp daha derin ve güzel bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

Karabaş otu çayı için. Bunun için bir tutam karabaş otuna 2 su bardağı su ekleyin ve kaynatın. Günde 2 fincana kadar tüketin.

Bu dönemde ağrılarınızı dindirmenin bir diğer yolu ise bir bardak ılık sütün içine 1 yemek kaşığı pekmez ve bal karıştırarak tüketmektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x