ASYALI KADINLARIN 8 GÜZELLİK SIRRI

ASYALI KADINLARIN 8 GÜZELLİK SIRRI

İşte Asyalı kadınların güzellik sırları...

14 Kasım 2017 - 22:30

Asya kadınları hep olduğundan daha genç görünür. 4O yaşında olan bir Asya kadını 20 yaşında gibi gösterebilir. Peki bunun nedenini hiç merak ettiniz mi? Biz ettik ve sizin için araştırdık. İşte Asyalı kadınların güzellik sırları...

'4-2-4 metodu'
Birçok Asya kökenli kadın "4-2-4" yöntemini kullanıyor Dört dakika yüzünüze sonra da boynunuza temizleyici bir krem sürüp iki dakika bekletin. Bu işlemi de yaptıktan sonra yüzünüzü dört dakika suyla masaj yaparak durulayın.

Konjak süngeri kullanın
Asyalı kadınlar ciltlerini temizlerken Konjak süngeri kullanıyorlar. Siz de cildinizi temizlerken bu süngeri kullanabilirsiniz. Konjak süngeri Konjak bitkisinden (Konjak bitkisi 1500 yıldır Japonya'da şifa ev tedavi edici özelliği nedeniyle kullanılıyor) üretilen bir süngerdir. Kullanmadan önce, yumuşak hale getirmek için birkaç dakika ılık suya bırakın. Daha sonra biraz hafifçe sıkıştırın ve alından başlayarak çeneye doğru hareket ettirerek dairesel hareketlerle yüzünüzü temizleyin.

Yüzünüzü serum, emülsiyon ve esanslardan oluşan özel bir güzellik rutini ile haftada bir temizleyin
Önce hafif olan serum ya da kreminizi uygulayın. Daha sonra ağır olanları uygulayın. Bu şekilde, cildiniz içerdiği onarıcı maddelerin azami miktarını rahatca emebilir

Yüzünüzü morötesi (Ultraviyole) ışığın etkisinden koruyun
Japonya çok güneşli bir yer olmamasına rağmen Japon kızlarının genellikle koyu renkli gözlük taktığını veya sürekli şemsiye taşıdıklarını fark ettiniz mi? Japon kızları bunu ultraviyole yeni morötesi ışınlardan korunmak için yapıyor. Aynı zamanda da birçok kişi kendisini güneş ışığından kaynaklanan yaşlanma etkilerinden korumak için SPF kremleri kullanıyor.

Cildinizi güzelleştirmek için pirinç suyu kullanın
Asya'daki kadınlar yüzyıllar boyunca cildi ve saçlarının güzelliğini arttırmak için pirinç suyu kullandılar hala da kullanıyorlar. Yüzünüzü düzenli olarak pirinç suyu ile yıkamak cildinizi yumuşatır, esnekleştirir ve renk ve tonunu eşitler. Bu mucizevi su aynı zamanda saçınızı iyileştirmek için de kullanılabilir: Şampuanı durularken iyi bir durulayıcı olarak da işlev görebilir.

Kozmetik ürünlerinizin arasına nane ve yeşil çay ekleyin
Nane ve yeşil çay Asyalı kadınların cilt bakımı için en çok kullandıkları ürünlerden. . Düzenli olarak nane ve yeşil çay kullanarak cildinizin daha sağlıklı hale gelmesine ve parlamasına yardımcı olur.

Ürünleri cildinize uygulamadan önce köpük haline getirin
Asyalı kadınlar kozmetik ürünlerine doğrudan cilde uygulamazlar. Bunun yerine köpük haline getirip ciltlerine uygularlar ya da bir sünger yardımıyla ürünü ciltlerine yedirirler.

Kuru fırçalama
Her ne kadar gelişen teknoloji kozmetik ürünlerinin kalitesini artırsa da bazı geleneksel yöntemlerden vazgeçmek mümkün olmuyor. İşte Asyalı kadınların bir diğer güzellik sırrı: Kuru Fırçalama!

“Kuru fırçalama” tekniği Japon kadınlar tarafından yüzyıllardır uygulanıyor. Kuru cilt fırçalama ile kan akışının hızlanması sağlanıyor ve böylece kolajen üretimi sağlanıyor. Yeterli kolajen desteği de yaşlanmayı engelleyerek cildi toksinlerden arındırıyor.

Kuru cilt fırçalama nasıl yapılır?
İşe öncelikle ayaklardan başlayın. Bacaklarınıza kadar fırçalamaya devam edin. Lenf akışı için kalp ve göğüs bölgesine doğru fırçalama yöntemini uygulayın.

Ardından kollar için bu işlemi tekrarlayın. Avuç içinden başlayıp omuz ve kalp hizasına doğru fırçalamayı sürdürün. Aynı işlemi karın ve sırt bölgeniz için de yapın.

Son olarak daha yumuşak bir fırça ile yüzünüzü de fırçalayın. Cildin her bölümünün 10 kez fırçalayın.
 
Fırçalama işlemi bittikten sonra duşunuzu alın ve cildinizi mutlaka nemlendirin. Kuru cilt fırçalama tekniğinde önemli olan sert fırçalamak değil kan akışını hızlandıracak ufak vuruşlar. Bu yöntem sonrasında cildiniz hafif pembeleşebilir. Bu durum kalıcı olduğu takdirde mutlaka bir cilt doktoruna görünmelisiniz.

Kuru cilt fırçalamanın faydaları neler?
Vücudun lenf sistemini harekete geçirerek toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Dolaşım ve sindirim sistemini harekete geçirerek yağ tabakasındaki toksinlerin atılması kolaylaşır ve zayıflatmaya yardımcı olur.
Ciltteki ölü tabakayı temizler ve gözeneklerin açılmasını sağlar.
Selülitlerin azalmasına olumlu katkı sağlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x