PANATHİNAİKOS - FENERBAHÇE MAÇ SONUCU

PANATHİNAİKOS - FENERBAHÇE MAÇ SONUCU

PANATHİNAİKOS - FENERBAHÇE MAÇ SONUCU

19 Nisan 2017 - 08:41

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi play-off serisi ilk maçında Panathinaikos Superfoods'u deplasmanda 71-58 yenerek ev sahibi avantajını ele geçirdi. Kanarya ayrıca, 11 yıl sonra Panathinaikos'u evinde yenen ilk Türk takımı oldu

 

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi play-off serisi ilk maçında Panathinaikos Superfoods'u deplasmanda 71-58 yenerek ev sahibi avantajını ele geçirdi. Kanarya ayrıca, 11 yıl sonra Panathinaikos'u evinde yenen ilk Türk takımı oldu.

 

Hücumda ve savunmadaki etkili oyunuyla maça başlayan Fenerbahçe, Kalinic ve Bogdanovic ikilisiyle ikişer üç sayılık basket üreterek rakibine üstünlük kurdu. Sarı-lacivertli ekip, Vesely'nin pota altı basketiyle 7. dakikada 10 sayılık fark (16-6) yakaladı. Savunmada yardımlaşmayı iyi yapmaya başlayan Panathinaikos Superfoods, 9-0'lık seri yaparak oyuna ortak olmasını bildi. Ev sahibi takımın Rivers ile bulduğu basketle ilk çeyrek 16-15 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Kenardan gelen oyuncuların hücumdaki katkısıyla üstünlüğü lehine çeviren Yunan ekibi, James'in basketiyle 11. dakikada ilk kez öne geçti: 18-16. Maçtaki 5,5 dakikalık suskunluğunu Udoh ile sonlandıran Fenerbahçe, rakibinin hareketli ve yardımlaşarak yaptığı savunma karşısında üst üste hücumlardan boş döndü. Panathinaikos Superfoods, özellikle James'in skorer oyunuyla farkı giderek açtı ve sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 42-28 geride gitti.

Panathinaikos Superfoods, ilk yarıda kenardan gelen oyuncularıyla 32 sayı üretti.

İkinci yarının başında Singleton ile bir basket bulan ev sahibi takım, farkı 16 sayıya (44-28) çıkardı. Tempoyu düşürerek rakibinin hareketliliğini azaltan Fenerbahçe, Ali Muhammed'in üç sayılık basketiyle 25. dakika içinde farkı 9 sayıya kadar indirdi: 47-38. Alan savunmasında başarılı olan sarı-lacivertli ekip, Bogdanovic'in üç sayılık basketiyle 29. dakika içinde farkı bir sayıya (49-48) indirmeyi başardı. Sarı-lacivertli takım, 8 sayı yediği 3. çeyreği 50-48 geride bitirdi.

Mücadelenin son periyoduna Kalinic'in 5 sayısıyla başlayan Fenerbahçe, 31. dakikada 53-50 ile tekrar öne geçti. Udoh'un bloklarıyla potasını rakip oyunculara kapatan sarı-lacivertli ekip, iyi savunmasını sürdürdü ve Ali Muhammed'in sayılarıyla 39. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: 71-55. Fenerbahçe, rakibini 71-58 mağlup ederek seride avantajı lehine çevirdi.

İki takım arasındaki serinin ikinci maçı, 20 Nisan Perşembe günü yine OAKA Arena'da oynanacak.

PANATHINAIKOS SUPERFOODS: 58 - FENERBAHÇE: 71

SALON: OAKA Arena
HAKEMLER: Daniel Hierrezuelo (İspanya), Ilija Belosevic (Sırbistan), Carmelo Paternico (İtalya)

PANATHINAIKOS SUPERFOODS: Calathes 9, Nichols, Feldeine 3, Singleton 3, Gist 1, Rivers 16, Pappas 5, Bourousis 3, Gabriel 4, James 14
FENERBAHÇE: Sloukas, Bogdanovic 23, Kalinic 16, Datome 3, Vesely 8, Udoh 8, Nunnally, Ali Muhammed 13, Melih Mahmutoğlu, Antic

1. PERİYOT: 15-16
DEVRE: 42-28
3. PERİYOT: 50-48

PANATHINAIKOS ŞANSSIZLIĞINA SON VERDİ
THY Avrupa Ligi play-off ilk maçında Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods ekibini 71-58 yenen Fenerbahçe, seride hem saha avantajını lehine çevirdi hem de Türk takımlarının bu rakibe karşı deplasmandaki şansızlığını sonlandırdı.

Sarı-lacivertli ekip, iç saha maçlarında en son bir Türk takımına 8 Mart 2006'da yenilen Yunan temsilcisinin bu üstünlüğünü bitirmeyi başardı. Panathinaikos Superfoods, 8 Mart 2006'da o zamanki adıyla Efes Pilsen olan Anadolu Efes'e 76-73 mağlup olmuştu.

Yunan ekibi, bu mağlubiyetin ardından Türk takımlarıyla yaptığı 17 karşılaşmayı da kazanmayı bildi. Anadolu Efes ve Fenerbahçe'yi bu süreçte yedişer kez yenen Panathinaikos Superfoods, Darüşşafaka Doğuş'a 2 ve Galatasaray Odeabank'a bir kez üstünlük sağladı.

Fenerbahçe, rakip taraftarların takımlarına verdiği büyük desteğe rağmen Panathinaikos Superfoods'u 17 maç sonra yenen Türk takımı oldu. Sarı-lacivertli ekibin başantrenörü Zeljko Obradovic de eski takımına karşı ilk kez bir deplasman galibiyeti sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'de 23 sayı üreten Bogdan Bogdanovic, galibiyette büyük rol oynadı. Kenardan gelen Ekpe Udoh ise 8 sayısının yanı sıra yaptığı 4 blokla etkili bir oyun sergiledi.

Rakibi karşısında ilk yarıda savunmada etkisiz kalan sarı-lacivertli ekip, ilk 20 dakikada potasında 42 sayı gördü. Maçın 2. çeyreğinde 27 sayı yiyen Fenerbahçe, ikinci yarıda ise savunma performansıyla skoru lehine çevirdi. İkinci yarının ilk 10 dakikasında 8 sayı yiyen sarı-lacivertliler, son periyotta da aynı savunma performansını gösterdi. Mücadelenin ikinci yarısında 16 sayıyı potasında gören Fenerbahçe, bu devrede 43 sayı üretti.

DİĞER MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE

20 Nisan Perşembe:
21.00 Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe

25 Nisan Salı:
20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods 

27 Nisan Perşembe:
20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods 
2 Mayıs Salı:
Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x