ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

05 Nisan 2017 - 14:05

FETÖ/PDY'nin "Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen'in de bulunduğu 33 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanıklar eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, dönemin emniyet amirleri Ali Cihan, Ufuk Yıldırım ve başkomiser Yasin Koyuncu ile polis memuru Altunbulak hakkında "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

 İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen, Fetullahçı  Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), ''Tahşiyecilere kumpas  kurduğu" iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ile aralarında Samanyolu Yayın  Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı  davada yeni bir gelişme yaşandı.

Celse arası mahkemeye gönderilen bir yazıda, tutuksuz sanıklar eski  emniyet müdürü Tufan Ergüder, eski emniyet amiri Ali Cihan, suç tarihinde Terörle  Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amirliğinde polis memuru olarak görev yapan  Mustafa Altunbulak, yine dönemin İstanbul TEM Şube Müdürlüğünde görevli Ufuk  Yıldırım ve Yasin Koyuncu'nun FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock  kullanıcısı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

 Ali İhsan horasan başkanlığındaki mahkeme heyeti de 20 Mart'taki  duruşmanın ardından aldığı ara karar doğrultusunda, tutuksuz 5 sanık hakkında  "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediklerine dair kuvvetli şüphenin  oluştuğu gerekçesiyle, sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri  çıkartılmasına karar verdiği ortaya çıktı.Çıkan yakalama kararının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri  tutuksuz sanık Mustafa Altunbulak'ı gözaltına alarak adliyeye getirdi. Hakkında  tutuklama yönelik yakalama kararı yüzüne okunan sanık Altunbulak cezaevine  gönderildi. Böylece davada tutuklu sayısı 10'a çıkmış oldu.

 Bu arada aralarında suç tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle  Mücadele Şube Müdürlüğünden sorumlu il Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev  yapan Tufan Ergüder'in de bulunduğu diğer 4 sanığı yakalama çalışmalarının ise  devam ettiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x