ŞEKER BAĞIMLILIĞINDAN NASIL KURTULUNUR?

ŞEKER BAĞIMLILIĞINDAN NASIL KURTULUNUR?

ŞEKER BAĞIMLILIĞINDAN NASIL KURTULUNUR?

06 Haziran 2017 - 19:30

Üzerinde fazla durulmayan, yokmuş gibi davranılan ve insanlığı büyük bir tehdit altına almıştır şeker bağımlılığı. Bunu fark edip, bu zehirden kurtulmak istediğinizde bilin ki o sizi o kadar kolay bırakmayacak.

Sağlıklı bir beslenme düzenine geçtiğinizde (bu düzen elbette ki düşük bir karbonhidrat diyetidir.) şeker aşermeleri ile baş etmenin en iyi yolu, yağ ve protein içeren gıdaları tüketmektir. Bunlar, hızla tokluk hissi verecek ve doğal olarak aşermenizi dindirecektir.

Unutmayın "bir lokma", "azıcık", "minnacık" gibi istisnalar bütün çabanızı yok etmek için bir ısırık kadar kolay ve yakındır. Şeker aşermelerinin bağımlılığın bir parçası olduğunu ve açlığın şeker ile dindirilmeyeceği bilinmesi gerekir.

Bu direnci gösterdiğinizde şekere karşı olan isteğinizi bir süre içinde yitireceksiniz. Çay ve kahveyi şekersiz içen insanların, şeker atıldığında ne kadar kötü olduğunu söylemesi ve şeker koyarak içen insanların asla şekersiz içemeyeceklerini düşünmesi gibi .

PEKİ YA TATLANDIRICILAR?

Şeker yerine tatlandırıcı kullanılması en çok gelen sorulardandır. Tatlandırıcı kelimesi tek bir maddeyi işaret etmez. Yani birçok maddenin bugünlerde tatlandırıcı ailesi altında satıldığını görüyoruz. Şeker gibi kan şekerini yükseltmediklerini iddia etseler de bazı türleri aynı şekilde diyetinizi ve sağlığınızı sabote edebilir.

Amaç sağlıklı bir yaşam ise; şeker kullanılması yerine tatlandırıcı kullanılması da sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Günümüzde pek çok tatlandırıcının içinde aspartam ve sukraloz gibi yapay yollar ile üretilmiş karışımlar olduğunu ve bunları düzenli olarak kullanmamanız gerektiğinin farkında olun. Pek çok araştırma onları da şeker gibi tehlikeli olarak adlandıracak kadar ileriye gitmiştir.

Esas amacınız diyetinizdeki şekeri hayatınızdan çıkarmak olmalıdır. Şeker içeren her şey vücudunuzdaki sistemi kötü yönde etkileyerek size sayısız zarar verecektir. Yağ yakımınızı da ışık hızı ile durduracak ve yağ depolamanıza sebep olacaktır. Şekerden kurtulma sürecinizde yapay tatlandırıcılar yerine belki bir süre doğal tatlandırıcıları deneyebilirsiniz derler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x