’FRANSA KADAR ACIMASIZ ÜLKE GÖRMEDİM’

'FRANSA KADAR ACIMASIZ ÜLKE GÖRMEDİM'

31 Ekim 2016 - 16:32

Fransa'daki Afgan sığınmacı Janzeyf, Avrupa'nın kendileri için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, "Çok ülke gördüm. Ama Fransa kadar acımasızını hiç görmedim." dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'in ortasında yaklaşık 500 sığınmacının kaldığı kamp, polis tarafından dağıtıldı.

Paris'in 19. bölgesinde yer alan Jaures metro istasyonu yakınlarında sığınmacıların kaldığı derme çatma çadırlar, çevik kuvvet ekipleri tarafından kaldırıldı.

Yaklaşık 500 Afgan sığınmacının kaldığı çadırlar kaldırılırken polisle sığınmacılar arasında gergin anlar yaşandı.

AA muhabirine konuşan İranlı Mustafa, polisin her hafta gelip çadırlarını aldığını ancak kendilerine kalacak yer göstermediğini söyledi.

Afgan sığınmacı Janzeyf, Avrupa'nın kendileri için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek "Çok ülke gördüm. 10 ülkeyi kaçak yollarla geçtim. Ama Fransa kadar acımasızını hiç görmedim." dedi.

"Gelmeyin. Burası rezalet"

Fransız polisi, 19. bölge civarındaki sığınmacı çadırlarını kaldırmak için sık sık operasyon düzenliyor fakat ortada kalan sığınmacıları herhangi bir merkeze götürmüyor.

Her tahliye operasyonunda 10-15 sığınmacı gözaltına alınıyor, bir kısmı sınır dışı edilmek üzere göçmenlik ofisine yollanırken büyük bir kısmı yine sokaklarda kalmaya devam ediyor.

Çok sayıda sığınmacı "Avrupa'nın böyle olacağını bilseydik gelmezdik" derken Afganistanlı Janzeyf, "Buradan Afganistan'dakilere sesleniyorum, gelmeyin. Burası rezalet. Başka ülkedeki sığınmacılara da diyorum, gelmeyin. Fransa'ya gelmeyin." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x