İZMİRLİLER REFERANDUM İÇİN TOPLANDI

İZMİRLİLER REFERANDUM İÇİN TOPLANDI

İZMİRLİLER REFERANDUM İÇİN TOPLANDI

08 Nisan 2017 - 18:31 - Güncelleme: 08 Nisan 2017 - 18:47

İZMİRLİLER REFERANDUM İÇİN TOPLANDI
Referandum'a sayılı günler kala evet cephesinden ve hayır cephesinden sesler yükselmeye devam ediyor. İzmirli dernekler ve federasyonlar da Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu  Başkanı Yalçın Kocabıyık önderliğinde düzenlenen ''Hayır Toplantısı'' programında bir araya geldi.

İzmir Girit Kafeteryası'nda saat 15.00'da gerçekleştirilen toplantı, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çarmuk, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, CHP İzmir il ve ilçe meclis üyeleri, Alevi Dernekleri, Roman Dernekleri 'nin katılımı ile gerçekleşti.  Halka açık olarak gerçekleştirilen toplantı'nın gündeminde olan referandum değerlendirmesine ilişkin  konuşan Kocabıyık, '' Sivil toplum kuruluşları olarak 16 Nisan referandumunda Cumhuriyet'in korunması konusunda tercihlerimizi yapacağız. Ancak sonuç ne olursa olsun, 17 Nisan'da da Türkü ile Kürdü ile Romanı ile tüm halkımızla kol kola girerek ayakta duracağız.

''18 Madde Değil 54 Madde Değişecek''
Sonrasında konuşan İzmir Parlamenter Birliği Başkanı Metin Önek, ''Referandumda siyasi parti seçmeyeceğiz, ülkenin geleceğinizi belirleyeceğiz '' dedi.  Başkan Önek M. Kemal Atatürk'ün yanında saf tuttuklarının da altını çizdi. Eski bir hukukçu olduğunu dile getiren Önek, dünden bugüne anayasaları değerlendirerek referandum anayasasını eleştirdi. Önek sözlerine şöyle devam etti: '' 16 Nisan'da yetkiyi bir kişiye verirsek, 23 Nisan'da Atatürk'ün karşısına nasıl çıkacağız? Dünya üzerinde fiili durumun hukuksallaştırıldığını görmedim. Referandumda 18 madde değil, 54 madde değişecek. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne ihtiyaç var. Hukuk devleti ile devletin hukuku farklı şeylerdir.''


''Anayasa Referandum Konusu Olamaz''
İzmir Eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ise sözlerine Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığına ilişkin anekdotları paylaşarak başladı. Çakmur; kadın haklarına, basın özgürlüğüne ve hukukun üstünlüğüne değinerek başkanlık sistemini eleştirdi.

Yüksel Çakmur sözlerine şöyle devam etti: '' Bir kanun referandum konusu yapılabilir ancak bir anayasa referandum konusu yapılamaz. Memleketi böldünüz, vatandaşa saygınız yok devlet idare etmek karakter ister . Halkımız cevabı 16 Nisan'da sandığa giderek verecek.

Herkesi hür iradesi ile sandığa davet ediyorum.''
Toplantı , oy kullanacak olan herkesin fikri ne olursa olsun hür iradesi ile yaşadığı ülkenin aydınlık geleceği için sandığa gitmesine çağrı yapılarak son buldu.

HABER: EZGİ TAŞLI

FOTOĞRAF: CANSU ARIK

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x