CHP’Lİ VEKİLDEN FLAŞ AÇIKLAMA: İSTANBUL’A ADAY OLMAK...

CHP'Lİ VEKİLDEN FLAŞ AÇIKLAMA: İSTANBUL'A ADAY OLMAK İSTERİM AMA...

CHP'Lİ VEKİLDEN FLAŞ AÇIKLAMA: İSTANBUL'A ADAY OLMAK İSTERİM AMA...

07 Mayıs 2017 - 16:54

CHP'nin etkili isimlerinden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, referandum sonrası CHP'de yaşanan tartışmaların yersiz olduğunu belirterek "Bu Cumhuriyet Halk Partisi'ni parçalama projesidir, bir oyundur. Arkadaşlarımız bu oyunu görmelidir. Fikirler parti içinde yani; PM'de, MYK'da, grup toplantılarında değerlendirilmeli. Sorunlarımız buralarda çözülmeli. CHP'nin genel başkanı gazeteler ile seçilmez " dedi. Tekin, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı hayalimde hep vardı ama bu benim hayalimle olacak bir şey değil" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin CNN Türk'te gündemi değerlendirdi. Tekin, 16 Nisan'da yapılan Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili "Demokrasi mücadelesinde saf tutan, direnç gösteren bütün seçmenlerimden özür diliyorum. CHP adına söylüyorum. Yüzde 55'in beklentisi hukuk mücadelesini sonuna kadar götürmektedir" dedi. Mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirten Tekin, Adalet kutup yıldızı gibidir. O hep yerinde döner. Biz kutup yıldızına kadar gitmek zorundayım" ifadelerini kullandı.
"KILIÇDAROĞLU'NUN ÇIKIŞI AĞIR OLDU"

"Kılıçdaroğlu'nun 'kapının önüne koyarız' çıkışı ağır bir ifade oldu" diyen  Tekin, CHP'nin şu anda bir Cumhurbaşkanı adayı arayışında olmadığını söyledi. Tekin, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasını ister misiniz?" sorusuna da, "Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasını tabi ki arzu ederim ama 'Hayır' sadece yüzde 26'nın talebi değil. Partimiz için de o kadar değerli isimler var ki..." şeklinde yanıt verdi.

TEK ADAM TARTIŞMASI 
“Kılıçdaroğlu keşke tek adam olabilseydi” diyerek söze başlayan Tekin, “Tabi ki de bunu istemem ama o zaman zaten bunları konuşmazdık. Yeni Sayın Sağlar’ın ifade ettiği gibi tek adamlık Kılıçdaroğlu’na uymuyor. Bir kere kendisi fazla hoşgörülü. Açıksası ben hoşgörünün bu kadarını fazla görüyorum” dedi.
 
"GENEL BAŞKAN GAZETELERDEN HİÇ BELİRLENMEDİ"

Tekin, "CHP'de genel başkan gazetelerden hiç belirlenmedi. Örgüt karar verir. Bütün dönemlerde böyle olmuştur. Ben de CHP Genel Başkanı olmak isterim" dedi. Tekin şunları dile getirdi: "Prti içindeki muhalefeti gazetelerde çıkan haberler üzerinden eleştirerek, “CHP’de geçmiş dönemlerde de olur kimin yakıtı bitse ikmal yapacak istasyon ararlar, onun adresi de Cumhuriyet Halk Parti olur. Şimdi referandum tartışması var. Böyle bir dönemde CHP böyle tartışmaların içine çekmek çok üzücüdür. CHP’de kurultay olmaz mı? Tabi ki de olur. Bunun yöntemlerini sayayım; 1) MYK’da karar alırsınız. Böyle bir karar var mı? Yok… 2) PM’de tartışırsınız, bir karar alırsınız. Böyle bir karar var mı? Yok… 3) Grup toplantısı yapıldı. Orada böyle bir karar var mı? Yok… 4) İl başkanları toplantısı yapıldı. Orada böyle bir karar var m? Yok…O zaman ne yapacaksınız? Eğer bütün bu mekanizmalarda bir şey elde edemiyorsanız, başvuracağınız gazeteler değildir. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşdlarımızın vazgeçmesi gereken bir şey var. Mesela dün-bugün üç arkadaşımız gazetelerin manşetlerinde.

BAYKAL'IN KONUŞMASINDA BİR SORUN YOK 

Ben Sayın Baykal’ın konuşmasını da dinledim. Baykal’ın konuşmasında; bir ihanet, bir hainlik, bir suçlama yok. Kendine göre bir model sunuyor. Bu model kabul görür görmez bu tartışılır. Sayın Muharrem İnce son derece nazik bir üslupla ne olabileceğini, kurultay süreciyle ilgili düşüncelerini ifade ediyor. Ama gazetelere bakıyorsunuz; CHP karıştı, CHP parçalandı, bilmem ne…
İnce'nin açıklamalarında bir bayrak açma oabilir. İtiraz etmiyorum. Ben başka bir şey anlatıyorum. Diyorum ki; Ben Gürsel Tekin olarak yarın bir genel başkan adayı olsam kullanacağım yöntemler. 1-MYK’daysam orada gündeme getiririm. 2- PM’deysem orada gündeme getiririm. 3- Milletvekiliysem grup toplantısında gündeme getiririm. Bütün buralardan sonuç alamıyorsam, örgütüme giderim, delegeme giderim hodri meydan derim. Ama bütün bu mekanizmalar ortadayken sürekli Cumhuriyet Halk Partisine hakaret eden gazetelerin üstünde CHP’nin tartışılması, sadece bizleri değil aynı zamanda bu demokrasi mücadelesinde bizim yanımızda duran insanları son derece üzüyor. Ben buna üzülüyorum. Yoksa hiç bir arkadaşımız genel başkanlık iddiasından vazgeçsin demiyorum.
Ama bir şeyi de görmek lazım. Mesela ayın 18’de Kılıçdaroğlu’nun başarısızlığı tartışılmadı. 19,20,21… 30’una kadar tartışılmadı. Ne oldu da böyle 2 Mayıs’tan sonra… İşte bu çok önemli. Kesinlikle sadece bugün değil. İktidar ne zaman sıkışsa mutlaka CHP’de bir gedik açmanın yolunu ararlar.Bu CHP’ye oynanan bir projedir. Hukuksal mücadele sürerken tartışma olmamalı. 

 "BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİRİM"

"İstanbul'da belediye başkanlığına aday olabilirim" diyen Gürsel Tekin, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı hayalimde hep vardı ama bu benim hayalimle olacak bir şey değil. Partimin desteği olursa olur daha çok da milletin desteği olursa" ifadelerini kullandı.

"İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Tekin CHP-HDP ittifakı iddiaları için de "Herhangi bir siyasi partiyle CHP'nin ittifak yapması söz konusu değil" yorumunu yaptı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x