CEHENNEM SICAĞINDA ORMAN YANGINLARI! ALEVLER EVLERİ YUTTU

CEHENNEM SICAĞINDA ORMAN YANGINLARI! ALEVLER EVLERİ YUTTU

CEHENNEM SICAĞINDA ORMAN YANGINLARI! ALEVLER EVLERİ YUTTU

10 Temmuz 2017 - 18:50

ABD ve Kanada'nın batı kıyılarını kavuran sıcaklar orman yangınlarıyla birleşti, onlarca noktadan yükselen alevler durdurulamıyor. Evler ve binalar küle döndü, binlerce insan evlerini bırakıp kaçmak zorunda kaldı.
ABD'nin batısındaki California ve Arizona ile Kanada'da devam eden orman yangınlarının önü kesilemiyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, aşırı sıcaklarla birlikte gelen alevlerin yuttuğu yerleşim yerlerinde evlerin küle döndüğünü bildiriyor.

California'da yayılan iki büyük yangın dört bin insanın evlerini bırakıp kaçmalarına yol açtı. Bölgede yaşayan 7 bin 400 kişiye de tahliye için hazır olmaları emri verildi.

Yaklaşık 11 kilometrekarelik alanın yandığı bölgede alevlerin yayılmayı sürdüreceği tahmin ediliyor. Yangının önünü kesmek için can hıraş bir şekilde mücadele eden itfiayicilerden dördü yaralandı.

California genelinde devam eden 14 yangın, yaklaşık 5 bin itfaiyeici tarafından söndürülmeye çalışılıyor.

Eyaletin güneyindeki Santa Barbara'da iki yangın birden yayıldı, en az 3 bin 500 insan tahliye edildi. AP, alevlerin San Luis Obispo County'deki evlerin üçte birini tehdit ettiğini aktarıyor. 31 kilometrekarelik ormanı kül eden alevler, sıra dağları aşarak Goleta kıyılarına kadar ulaştı.

Santa Barbara'daki yangın 154 numaralı otoyolun iki yakasına da yayıldı ve yol tamamen kontrol dışı kaldı. Bölgede 20 ev küle dönerken, içeride kimsenin olmaması can kaybını önledi.

Santa Maria'da ise yaklaşık 100 kilometrekarelik ormanlar cayır cayır yandı.
Los Angeles elektriksiz kaldı

Los Angeles'in kuzeyinde bulunan Northridge'deki enerji santralinde çıkan yangın, kentin bir çok bölgesinde yaz sıcağında uzun bir süre elektriklerin kesilmesine neden oldu. San Fernando Valley bölgesinde 140 binden fazla kişi  saatlerce elektriksiz kaldı. 

Bölge sakinlerinden Amayah Madere, alevlerin evine sokulduğu sırada havuzdaydı. Madere, itfaiyecilerin geldiğinde dua ettiğini belirterek "Ölmezsem kiliseye gitmeliyim" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Arizona'da ise Dudleyville kasabası tamamen tahliye edildi, aralarında evlerin de olduğu 10 bina yandı.

200'den fazla yangın var

Kanada'nın Pasifik Okyanusu kıyısındaki eyaleti British Columbia'da ise, 200'den fazla noktada orman yangını var. Onlarca evin yandığı British Columbia'da iki havaalanı hangarı da alevlerden nasibini aldı.

İki büyük yangın durdurulamıyor, binlerce insan için tahliye emri verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x