ÇEYREK ALTIN FİYATLARI KAPALIÇARŞI’DA KAÇ LİRADAN İŞLEM...

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI KAPALIÇARŞI'DA KAÇ LİRADAN İŞLEM GÖRÜYOR !

27 Ekim 2016 - 12:37

Altın fiyatları bu hafta biraz daha değer kazandı. Altın yatırımcısının en çok talep gösterdiği ürünlerden olan çeyrek altın fiyatları da bu artış ile birlikte yükseldi. Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz 205-206 lira civarında işlem görürken, bugün Kapalıçarşı'da değerli bir basamak daha arttı. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Altının gram fiyatı hafif yükselişle güne 126 liradan başlarken, altının ons fiyatı yatay seyrediyor. Altın fiyatları Hindistan'da fiziki festival sezonunun fiziki talepte artışa neden olmasıyla beraber güçlü dolara rağmen yatay bir seyir izlerken, piyasalar ABD'de faiz artışlarının nasıl ilerleyeceğine dair daha fazla gösterge bekledi.

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,265.74 dolardan işlem gördü.Altının gramı 126 liradan işlem görürken, çeyrek altın 207 liradan alıcı buluyor.

Geçtiğimiz gün altın fiyatlarında neler yaşandı?

Altının gramı 126 lirayı aştı. Altının gram fiyatı yüzde 0,2 yükselişle 126 liranın üzerine çıktı.

Gram altın, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 126 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 207 lira, Cumhuriyet altını ise 843 liradan satılıyor.  Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,2 artışla 1.276 dolardan alıcı buluyor.  AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel piyasalarda doların değer kazanmasına karşın dün iyi bir performans gösteren altının ons fiyatının tekrar 1.270 dolar seviyesini test ettiğini belirterek, "Ancak 1.270 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirememesi temkinli olmamız gerektiğine işaret ediyor. İtalyan bankalarındaki sorunların devam etmesi ve Avrupa finans sektörüne yönelik endişeler, artan güvenli liman talebi ile altın fiyatlarının düşmesine engel oluyor gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.  Küresel piyasalarda altın talebinin artmasının altının ons fiyatını 1.285 dolar seviyesine kadar yükseltebileceğini, bu seviyelerin test edilmesi için altının ons fiyatının 1.270 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi gerektiğini kaydeden Memiş, bugün altının ons fiyatında 1.270-1.280 dolar ve gram fiyatında 125,75-126-75 lira aralığında işlemler gerçekleştirileceği öngörüsünde bulundu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x