“Organik Ürünlere Kolay Ulaşım Projesi”

“Organik Ürünlere Kolay Ulaşım Projesi”

03 Kasım 2016 - 09:29 - Güncelleme: 03 Kasım 2016 - 09:53

 

ETO Merkez yönetim Kurulu Başkanı Zafer Göynügür, tüm İzmirlileri davet ettiği, Organik Ürünlere Kolay Ulaşım Projesi kapsamında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 'Ekolojik Tarım Organizasyonu (ETO) Derneği tarafından yürütülmekte olan  “Organik Ürünlere Kolay Ulaşım Projesi” Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Sivil Toplum Diyalogu Programı kapsamındadır''. Proje, tüketicilerin organik ürünlere ulaşımını kolaylaştıracak yeni kanallar oluşturmayı ve toplumda sürdürülebilir yaşam tarzı kavramını geliştirmeyi hedeflemektedir.

 

Bu programın paydaşları olarak yer alan bir Hollanda ve Alman sivil toplum kuruluşlarında da benzer çalışma ve etkinliler yer almaktadır. Bu projenin yenilik olarak sunduğu bir AVM de Organik Pazar Etkinliği konusunu 6 yıldır süregelen Ekopazarlarımızın bulunduğu semtlerdeki AVM lerde yapmayı planladık ( Balçova ve Karşıyaka). İlkini Ekim ayı başında Balçova'da gerçekleştirmiştik.

 

Organik sektörüne karşı iyi niyetini ve ortak etkinlik oluşturma arzularını gördüğümüz Karşıyaka Bostanlı'daki MAVİBAHÇE de ikinci bir AVM de Organik Pazar Etkinliğini 6 Kasım 2016 Pazar günü saat 10:00-19:00 arasında düzenleyeceğiz. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin bilgileri ve iştirakleri ile düzenlenecek 1 günlük etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi (Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı), Karşıyaka Belediyesi de aktif destek sağlamaktadır. 12 adet tek tip stant kurulumu ile gerçekleşecek satışa imkan tanıyan etkinlikte organik sektöründe yer alan bütün ürün yelpazesi yer alacaktır. Ege Üniversite Mühendislik Fakültesi Gıda mühendisliği öğrencilerince etkinlik boyunca stantları ziyaret eden tüketicilerin izlenimleri ve beklentileri not edilerek talepleri doğrultusunda bir sonuç raporu hazırlanacaktır.

 

Bu etkinliğe bütün İzmir halkını, Ekoloji dostu kurum ve şahısları davet ediyorum

 

Saygılarımla,

 Zafer Göynügür

ETO Merkez yönetim Kurulu Başkanı'

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x