KARTAL ZİRVEYİ GERİ ALDI!

KARTAL ZİRVEYİ GERİ ALDI!

KARTAL ZİRVEYİ GERİ ALDI!

16 Mayıs 2017 - 12:13

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hedefinden kopmak istemeyen Beşiktaş, Bursaspor deplasmanında zor da olsa 3 puanı kopardı. Kara Kartal zirveyi Başakşehir'den bitime 3 hafta kala tekrar geri aldı. Cenk Tosun'un golü maçın kaderini değiştirdi. Aboubakar ise son noktayı koydu.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, 31. hafta maçında Bursaspor deplasmanındaydı. Kara Kartal bu zorlu deplasmanda maçı 2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda büyük adım attı.

SÜPER LİG’DE PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İlk 45 dakikada zorlanan Beşiktaş, ikinci yarıda oyuna giren Cenk Tosun’un golüyle düğümü çözdü. Aboubakar ise 90+5’te noktayı koydu.

İlk yarıda istediği baskıyı Bursaspor üzerine kuramayan Beşiktaş, yeşil-beyazlıların büyük direnci karşısında pozisyon üretmekte zorlandı. İlk yarı golsüz eşitlikle son buldu.

SİSTEM DEĞİŞTİ GOL GELDİ

Şenol Güneş, son yarım saatte Atiba-Cenk Tosun değişikliği yaparak forvet sayısını ikiledi. İleride daha kalabalık olan Beşiktaş, gol yollarında hemen etkili oldu. 66. dakikada fileleri sarsan Cenk Tosun takımı adına altın golü kaydetti.

BURSASPOR VARLIK GÖSTEREMEDİ

Maç boyunca mücadele açısından eskiği bulunmayan Bursaspor, hücum yolunda çok etkili olamadı. İkinci yarıda Kubilay Kanatsızkuş’un net pozisyonu dışında bir tehlike yaratamayan yeşil-beyazlılar üst üste 4 maçta da yenilgi aldı.

KRİTİK MAÇLAR

Zirveyi tekrar eline alan Beşiktaş, haftaya Kasımpaşa ile evinde oynayacak. Siyah beyazlılar 33. hafta Gaziantepspor ile deplasmanda, son hafta ise Osmanlıspor ile evinde karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR

İstanbul´dan Bursaspor karşılaşmasını izlemek için 50 otobüslük kafile ile Bursa´ya gelen Beşiktaşlı taraftarlar, iki takım taraftarlarının karşı karşıya gelmemeleri için erken saatlerde stat kapılarının açılmasıyla tribündeki yerlerini aldılar. Saat 17.30´da ise Bursa Büyükşehir Belediye Stadı´nın kapıları Bursasporlu taraftarların girişine açıldı.

8 YILLIK TARAFTAR HASRETİ SONA ERDİ

Bursaspor ile Beşiktaş arasında 2003-2004 sezonda yeşil-beyazlı takımın ligden düşmesi ile yaşanan olaylar nedeniyle tam 8 yıldır iki takım taraftarı birbirlerinin maçını izlemeye gidemiyordu. Bu yıl alınan karar sonrasında Bursaspor taraftarları İstanbul´a giderken, Beşiktaş taraftarları da Bursa´ya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı tribünlerine alınan Beşiktaşlı taraftarlar için geniş bir emniyet bandı oluşturulması dikkat çekti.

5 BİN EMNİYET GÖREVLİSİ

Birinci derecede maç olarak görülen Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması için olağanüstü güvenlik alınması dikkat çekti. Stadyuma giren tüm araçlar, içeri giren basın mensupları dahil herkesin üzeri arandı. Bu arada karşılaşmada 800´ü özel güvenlik görevlisinin yanı sıra 4 bin Bursa´dan, bin 100´ü ise çevre illerden olmak üzere toplam 5 bin 100 polis ve jandarma görev aldı. Böylece stadyumda kuş uçurtulmadı.

BEŞİKTAŞ 18.15´TE STADA GELDİ

Bursaspor karşılaşması için Uludağ Üniversitesi girişindeki Holiday İnn Otel´de kampa giren Beşiktaş kafilesi, geniş güvenlik önlemleri alınarak saat 18.15´de Bursa Büyükşehir Belediyespor Stadı´na geldi. Cenk ve iki arkadaşı sahaya çıkarak zeminde inceleme yaptı.

15 BİN 500 BİLET SATILDI

Bursaspor´un son üç lig maçında hayal kırıklığı sonuçlar almasına karşın yeşil beyazlı taraftarların maça ilgisi bir hayli fazla oldu. Maçın başlamasına 1,5 saat kala satılan bilet sayısı 15 bin 500´ü geçerken, kombineler ve Beşiktaş Kulübüne verilen biletlerle bu sayı 27 bini geçti. Bu arada Başkent´ten gelen  yeşil beyazlıların kardeş takımı Ankaragücü´nün Gecekondu tribünü taraftarları Teksas tribününden maçı izledi.

KÖTÜ TEZAHÜRATLARA İLGİNÇ ÖNLEMİ

İki takım taraftarları arasında tribünlerde kötü tezahüratların yapılması üzerine Bursaspor yetkilileri ilginç bir önlem buldu. Hangi taraftar grubu kötü tezahürat yaparken, stadyum hopörlerinden verilen müzik sesleri insan kulağını sağır edecek derecede yükseltilmesi dikkat çekti.

BURSASPOR ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Geçtiğimiz yıl oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşması sonrasında yaşanan terör olayları nedeniyle bir çok polisin şehit olması nedeniyle, Bursasporlu taraftarlar sahaya ısınmaya, “BEŞİKTAŞ ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ” yazılı pankartla çıktı. Beşiktaş tribünleri de bu pankartı alkışladı.

U21 MAÇI 1-1 SONUÇLANDI

Bursaspor ile Beşiktaş takımları arasında Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri´nde oynanan U 21 karşılaşması ise karşılıklı atılan gollerle 1-1´lik eşitlikle sonuçlandı.

ADNAN ÖRNEK´TEN DEĞİŞİK KADRO

Bursaspor´un yeni teknik direktörü Adnan Örnek, 6-0´lık Çaykur Rizespor bozgunu sonrasında kadroda değişikliği tercih etti. Örnek, Erdem Öçgenç´i sağ beke, genç Ertuğrul Ersoy´u stopere çekerken Sinan Bakış ve Emre Taşdemir´i ilk onbirde sahaya sürdü. Sakatlığı geçen  Pablo Martin Batalla 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

15 MAYIS ŞEHİTLERİ ANILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı´nda, 15 Temmuz´da şehit olanların isimleri tek tek okundu. Bursasporlu taraftarlar her isim sonrası burada diye bağrırırken, Beşiktaşlı taraftarlar ise alkışlarıyla destek destek verdiler ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diyerek tezahürat yaptılar.

U19 TAKIMI KUPAYLA TUR ATTI

Geçtiğimiz hafta Antalya´da yapılan U 19 Türkiye Şampiyonası finallerinde oynadığı tüm maçları kazanarak mutlu sona ulaşan Bursaspor U 19 takımı şeref turu attı. Taraftarların ısrarlı tezahüratları sonrasında U 19 Takımı Timsah Yürüyüşü ile şampiyonluğunu bir kez daha kutladı. Yeşil beyazlı gençler, gelecek yıl Türkiye´yi Avrupa Şampiyonası liginde temsil edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x