KREDİ KARTINA TAKSİT UYGULAMASI YENİDEN DEĞİŞİYOR

KREDİ KARTINA TAKSİT UYGULAMASI YENİDEN DEĞİŞİYOR

15 Ekim 2016 - 09:12

Eylül ayında yapılan düzenlemeyle 9 taksidin sıfıra indirildiği kozmetik alışverişinde uygulama tekrar değişiyor.

Kozmetikte alışverişin yüzde 50-60 oranında taksitle yapıldığını, lüks markalardan oluşan selektif kozmetik pazarında bu oranın yüzde 70’e çıktığını belirten Selektif Kozmetikçiler Derneği Başkan Yardımcısı Tekin Acar, “27 Eylül’de yürürlüğe giren düzenlemenin ardından taksit yapılamıyor. İlk 10 günde sektörün satışları yüzde 50 düştü” dedi. 

Sıfır takside itirazlarını TOBB aracılığıyla Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlara ilettiklerini belirten Acar, “Gelen bilgiye göre ekonomi yönetimi de kozmetikte taksitsiz satışın taraftarı değil ve bu uygulama en yakın zamanda değiştirilecek. Peki neden böyle bir adım atıldı? Bunun yanıtını bulamadık. Çünkü ithalatın da hacimsel olarak çok yüksek olmadığı ve miktar açısından düşüşe geçtiği bir sektör” diye konuştu. Acar, kendilerine verilen bilgiye göre, 2 hafta içinde bir ek yönetmelik çıkarılarak kozmetik alışverişine 6 veya 9 taksit getirileceğini bildirdi.

‘ŞİKÂYET YAĞDI’

Tüketicinin uygulamayla ilgili kendilerine şikayette bulunduğunu kaydeden Acar, “Vatandaş 200- 300 liralık parfümü tek ödemede alamıyor; fakat kullanmaya da alışmış. Bize e-posta, mağazalara şikâyet yağdı. ‘Neden taksit yok’ diye bize kızıyorlar” dedi.

MAKYAJ VE CİLT BAKIMININ PAYI YÜZDE 22

1.1 milyar dolarlık ithalatta yüzde 35.5’lik pay ‘sanayide hammadde olarak kullanılan koku veren madde karışımları’na ait. Bu kategoride de geçen yıl yüzde 10 düşüş var. ardından yüzde 22 ile güzellik-makyak ve cilt bakımı malzemeleri geliyor. Makyaj ve cilt bakımı malzemeleri ithalatı da 2015’te yüzde 3.5 geriledi. İthalatta yüzde 15 paya sahip olan saç ürünlerinin yurtdışından alımı da geçen yıl yüzde 13 azaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x